Wyszukiwarka

Google:

Wyszukiwarka Forum:

Wiadomości napisane przez Shaql:

w poniedziałek, 23 sierpnia 2010 o 11:24 w wątku Matex rocznik '94 wpisywać się Shaql napisał(a):
Pedro, nie chodzi o to ILU nas jest ;] geekowie są dość dominujący, niezależnie od liczby ;] (btw, 'zdarzenia' :P )

w środę, 18 sierpnia 2010 o 01:23 w wątku mat przyr Shaql napisał(a):
nie popularny, a znany. 'popularny' sugeruje coś w stylu 'znany pod względem pozytywnym'... :P a nalotów się jakoś nie obawiam. nawet zmiennokształtnych, i na tych są sposoby ;]

we wtorek, 17 sierpnia 2010 o 21:34 w wątku mat przyr Shaql napisał(a):
Krotton, odnośnie 'method not implemented' a) spróbuj jeszcze raz b) jak nie działa nadal, to nie kopiuj tekstu z źródła zewnętrznego, tylko przepisz Pedro: ....i? ocb? sądzisz, że ktokolwiek chciałby mnie spotkać, czy co? o.0

we wtorek, 17 sierpnia 2010 o 21:29 w wątku Matex rocznik '94 wpisywać się Shaql napisał(a):
Krotton, ale tutaj cudzysłowu używasz. a to nieco jednak zmienia znaczenie kodu :D Wesmania - i dobrze. Staszic to jest teren geeków ;]

we wtorek, 17 sierpnia 2010 o 02:36 w wątku mat przyr Shaql napisał(a):
> Do Pana wyżej: nie mogłeś się powstrzymać..? nie chodzi tu o powstrzymanie. raczej chodzi o to, że ja naprawdę nie rozumiem jak to działa... przecież wedle moich obserwacji ludzie bardzo często powtarzają, że "o gustach się nie rozmawia", a jeszcze częściej o nich rozmawiają... > W tym roku będziesz jeszcze uczniem czy już absolwentem? masz szczęście, mnie już niezbyt często spotkasz w szkole ;]

we wtorek, 17 sierpnia 2010 o 02:33 w wątku Matex rocznik '94 wpisywać się Shaql napisał(a):
no jednak nie do końca w ten sposób działa PHP, czy jakiego tam języka używasz...

w sobotę, 14 sierpnia 2010 o 15:34 w wątku mat przyr Shaql napisał(a):
a ja słyszałem, że o gustach się nie rozmawia. no cóż, muszę się dokształcić w zakresie ludzkich zwyczajów :P

w sobotę, 14 sierpnia 2010 o 15:33 w wątku Matex rocznik '94 wpisywać się Shaql napisał(a):
no jak jest string z wykrzyknikiem to przecież co innego, niż int, to możesz olać to 'nie, nie silnia'! ;]

w piątek, 13 sierpnia 2010 o 21:47 w wątku Matex rocznik '94 wpisywać się Shaql napisał(a):
ale wciąż lepiej niż niezamierzone 'trzydzieści silnia' ;]

w piątek, 13 sierpnia 2010 o 08:38 w wątku Matex rocznik '94 wpisywać się Shaql napisał(a):
ale ja nie pisałem w języku PHP... :P ja tylko myślę w języku PHP... a propos PHP, jakbyście jakieś bugi na stronie widzieli, to zgłaszajcie, bo się ostatnio na PHP 5.3 przerzuciliśmy ;]

w czwartek, 12 sierpnia 2010 o 00:29 w wątku Matex rocznik '94 wpisywać się Shaql napisał(a):
> Dobijmy do 30! '30!' ? to całkiem sporo... http://www.wolframalpha.com/input/?i=30! 265252859812191058636308480000000 to tyle osób się dostało? nieźle.

we wtorek, 27 lipca 2010 o 19:18 w wątku Nowy styl forum Shaql napisał(a):
panie Webmasterze, wciąż czekamy na najnowsze statystyki! :P a może ostatnia czarna dziura w serwerowni wessała wszystkie posty? :P

w środę, 21 lipca 2010 o 18:18 w wątku Podręczniki od biologii Shaql napisał(a):
@Krotton: a po co na martwym organizmie pracować? :P @Fikuś: rzeczywiście, u siebie nie robię backupów zazwyczaj, ale tu niestety admin robi :P

w środę, 21 lipca 2010 o 00:01 w wątku Podręczniki od biologii Shaql napisał(a):
btw, sorry za lekki downtime forum, zwaliłem coś w kodzie rano, a potem mnie nie było, a obecny webmaster jest fizkiem, nie informatykiem, i nie potrafi nawet do error loga zajrzeć, żeby literówkę poprawić. no, nieważne, forum działa z powrotem, co najwyżej kilka zawałów tym spowodowałem, więc nie jest bardzo źle. chyba. Pre Scriptum: ...ups :P

we wtorek, 20 lipca 2010 o 06:34 w wątku Podręczniki od biologii Shaql napisał(a):
oho, webmasterze, spójrz, kto się tu zjawił! hiehiehie ]:->

w sobotę, 17 lipca 2010 o 23:13 w wątku Matex rocznik '94 wpisywać się Shaql napisał(a):
rety, niemalże mnie pozdrowiłeś, gdyby nie to, że ja się nie zaliczam do 'ludzi' ;] tylko czemu taka stara wersja geek code?

w sobotę, 17 lipca 2010 o 06:58 w wątku Podręczniki od biologii Shaql napisał(a):
"Ludzie czasem zapominają, że napisanie olimpiady daje (...) mniej intensywną naukę tuż przed maturą" reeety, JESZCZE mniej intensywną? w moim przypadku to się chyba nie da :P

w niedzielę, 11 lipca 2010 o 07:04 w wątku Matex rocznik '94 wpisywać się Shaql napisał(a):
pewnie mnie webmaster za to zaraz zabije, ale obecnych tu informuję, że większość woli grono. zaciągniecie ich jakoś tutaj z grona? :P http://grono.net/staszic/

w niedzielę, 27 czerwca 2010 o 15:11 w wątku Podręczniki od biologii Shaql napisał(a):
rety, jeden chce, żeby mu rękę podać, kto inny chce, żeby jakieś kciuki trzymać... od kiedy to w Staszicu działa rynek organów ludzkich? a wykaz podręczników powinien być gdzieś na staszic.waw.pl ... http://www.staszic.waw.pl/files/podreczniki07_08.pdf

w czwartek, 24 czerwca 2010 o 20:38 w wątku Pytanie odnośnie posta ze strony głównej Shaql napisał(a):
sorry, ale nie sądzę, żebyś był w ścianie. z drugiej strony, nie powiedziałeś jak daleko... teoretycznie mój komp może być między mną a tobą...

w środę, 23 czerwca 2010 o 03:37 w wątku Pytanie odnośnie posta ze strony głównej Shaql napisał(a):
okno, okno... takie całkowicie zasłonięte coś? ... murek? nie ma murka w okolicy, coś się zgubiłeś. podpowiadam, że mieszkam tuż przy cmentarzu :D

we wtorek, 22 czerwca 2010 o 16:27 w wątku Pytanie odnośnie posta ze strony głównej Shaql napisał(a):
lol. nie uda wam się ;]

w poniedziałek, 21 czerwca 2010 o 23:24 w wątku Młodzi głosują / wybory. Shaql napisał(a):
rety, to ktoś na poważnie głosował? lol

w poniedziałek, 21 czerwca 2010 o 23:20 w wątku Pytanie odnośnie posta ze strony głównej Shaql napisał(a):
"Prosić o rękę – Mówi się tak kiedy mężczyzna prosi partnerkę o zawarcie ślubu ." wiesz, w dzisiejszych czasach... xD > wystarczy podać rękę wtedy kiedy będzie zdezorientowany, wtedy kiedy będzie sie tego najmniej spodziewał! na szczęście nie macie już okazji :P

w poniedziałek, 21 czerwca 2010 o 09:24 w wątku Pytanie odnośnie posta ze strony głównej Shaql napisał(a):
> Przy całej swej tolerancji i otwartości na nowe doświadczenia - nie, nie prosiłem Cię o rękę, aż tak zdesperowany nie jestem ;). owszem, prosiłeś mnie o podanie ręki, czyli, innymi słowy, prosiłeś mnie o rękę. teraz się nie wykręcaj :P

w poniedziałek, 21 czerwca 2010 o 00:29 w wątku Pytanie odnośnie posta ze strony głównej Shaql napisał(a):
> Shaql ostatnio często podaje rękę nieprawda, rzadko. no, jeszcze zależy czyją... chociaż jeszcze rzadziej się zdarza, żeby mnie ktoś prosił o rękę, jak Krotton

w niedzielę, 20 czerwca 2010 o 15:23 w wątku Requiem for a Forum Staszicum, czyli dlaczego jest jak jest Shaql napisał(a):
uuu, bo sprzeciwia się woli dyktatora? :P Kamilu, tym ostatnim postem wcale nie poprawiasz swojego demokratycznego (marketingowego) wizerunku, wręcz na odwrót, skoro chcesz swego pomocnika, zajmującego się wstawianiem newsów na stronę, wywalać za polityczne uwagi w stosunku do Ciebie... i wciąż nie podałeś jakichkolwiek racjonalnych argumentów, by usunąć tamtego posta, a tym bardziej, żeby pozbyć się swego pomocnika :P

w niedzielę, 20 czerwca 2010 o 15:15 w wątku Nowy styl forum Shaql napisał(a):
no, to rzeczywiście Forum Staszicum się rozkręca! ale większość tych nowych postów to posty krytykujące Twoją działalność? nie, jeszcze są posty o łydkach! xD

w piątek, 18 czerwca 2010 o 15:16 w wątku Pytanie odnośnie posta ze strony głównej Shaql napisał(a):
> Ciekawa rzecz. Musisz mieć dobre źródła, żeby twierdzić, że nawet ktoś taki jak Kamil znęca się nad własnym pomocnikiem... oj taaak, mam dobre źródła ;] (chociaż znęcaniem bym tego nie nazwał) a jak wyjaśnisz to, że Kamil tak bardzo chciał to ukryć? :D

w piątek, 18 czerwca 2010 o 00:21 w wątku Pytanie odnośnie posta ze strony głównej Shaql napisał(a):
a tam, zrobię sobie taki eksperymencik: ile osób zdąży zobaczyć tego posta, zanim Kamil go usunie. o ile, oczywiście, ma odwagę to ponownie zrobić. jeśli ma, to znaczy, że nie ma informacji o tym, jaką tu mam potęgę! :P treść usuniętej przez Kamila wiadomości: ---------------------------------------- podejrzewam, że dlatego, że reprezentuje szkołę itp. tyle, że nie pod względem polonistycznym chyba? a, i btw, Sailem też pełni ostatnio podobną funkcję... hmm... czyżby to był spisek Kamila, żeby zatrudnić swego pomocnika do podbijania statystyk? :P ---------------------------------------- odpowiedź Kamila: Wiadomość Pana Shaqla została usunięta, ponieważ pozostawienie jej nie leżało w interesie Forum. btw, Kamil naruszył konstytucyjną wolność słowa? ojojoj... ktoś wie czy to podpada pod jakiś ciekawy paragraf? :D > Jakich ustępstw z mojej strony żądacie? 1. nie ukrywać prawdy 2. nie podbijać statystyk dla samych statystyk 3. nie kompromitować siebie i urzędu webmastera swym słowem/czynem 4. nie mówić/pisać do mnie w stylu 'Szanowny Panie' jak sobie coś przypomnę, to dodam :P

w czwartek, 17 czerwca 2010 o 23:28 w wątku Pytanie odnośnie posta ze strony głównej Shaql napisał(a):
> Zmiana lokalu? grono mają. zdaje się, że tam fikuś jest moderatorem :P > PS. Shaql - podasz mi wreszcie dłoń jak człowiek czy nie? :> a czyją dłoń chcesz? o, wiem, odrąbię Kamilowi na jego pikniku i Ci prześlę pocztą, tylko daj mi swój adres.

w czwartek, 17 czerwca 2010 o 23:16 w wątku Pytanie odnośnie posta ze strony głównej Shaql napisał(a):
> fik, spadamy stąd. Młodsi niech się bawią. nieeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! ostatni w miarę inteligentni bywalcy chcą odejść :( przecież możemy walczyć z tą dyktaturą! (chcecie może mieć konta moderatorskie? :P I HAVE POWER!)

w czwartek, 17 czerwca 2010 o 22:45 w wątku Requiem for a Forum Staszicum, czyli dlaczego jest jak jest Shaql napisał(a):
no to w takim razie link dla webmastera: http://pl2.php.net/manual/en/function.strlen.php#85279 albo cokolwiek podobnego. Kamil? zrobisz to, albo chociaż dasz mi pozwolenie na zajęcie się tą sprawą? czy będziesz tylko cenzurował, tworzył wspaniałe statystyki, i co tam jeszcze lubią dyktatorzy i ich ministerstwa propagandowe? (bo to, czym ostatnio się zajmujesz na FS, dziwnie mi przypomina dyktaturę, ukrywanie prawdy, robienie na siłę dobrego wrażenia...)

w czwartek, 17 czerwca 2010 o 22:31 w wątku Pytanie odnośnie posta ze strony głównej Shaql napisał(a):
> Co Wy, dzieci, możecie wiedzieć o historii FS? http://o.staszic.waw.pl/AdamEwa/Historia - o, coś możemy wiedzieć z zamierzchłych czasów Adama i Ewy! :P na szczęście nie udało nam się skontaktować z adminem tej strony, więc Kamil nie upchnie tam swoich statystyk i innych propagandowych narzędzi :P

w czwartek, 17 czerwca 2010 o 22:28 w wątku Pytanie odnośnie posta ze strony głównej Shaql napisał(a):
> Myli się Pan, Panie Sailem, Pana posty zostały i pozostaną. panie Kamilu, prosimy o dokładniejsze czytanie i uwzględnianie kontekstu... xD (btw, ROTFL) zresztą, jak tak Kamil cenzuruje, to pewnie i ten post ocenzuruje... xD >Wydaje mi się nawet, że jest to warunek konieczny, wszak był w historii moderator FS nie będący webmasterem? był. i jest obecnie. ja go mianowałem. ;] >A czy bycie webmasterem jest warunkiem wystarczającym bycia moderatorem FS? cóż, każdy nowy webmaster dostaje parę ciekawych rzeczy, w tym zarządzanie FS. > Dlaczego wiadomość Shaql'a została usunięta? chyba napisałem prawdę, której Kamil się boi... "Wiadomość Pana Shaqla została usunięta, ponieważ pozostawienie jej nie leżało w interesie Forum. " - taaak, czyli zgadza się moja teoria spiskowa...

w czwartek, 17 czerwca 2010 o 19:12 w wątku Nowy styl forum Shaql napisał(a):
obowiązkowa? lol. ciekawe jakim cudem 'obowiązkowa' xD

w czwartek, 17 czerwca 2010 o 01:05 w wątku Requiem for a Forum Staszicum, czyli dlaczego jest jak jest Shaql napisał(a):
a o ile Ci to zwiększyć, Fikuś? sam zwiększać nie będę, bez pozwolenia webmastera, więc info dla niego: file: /home/http/www-forum/dolacz/funkcje.php line: 160 no i pewnie coś w bazie danych trzeba by zmienić.

w czwartek, 17 czerwca 2010 o 00:49 w wątku Nowy styl forum Shaql napisał(a):
i zgadnij dlaczego nie zostanie usunięty :D im więcej postów, tym bardziej imponujące statystyki :P aż mnie korci, żeby się zjawić na tym przemówieniu Webmastera na pewnym pikniku, żeby sobie pooglądać, jakież to nowe statystyki porobi xD

we wtorek, 15 czerwca 2010 o 16:31 w wątku Pytanie odnośnie posta ze strony głównej Shaql napisał(a):
po przeanalizowaniu tematu stwierdziłem jednak, że nie ma sensu zwracać się do dyrekcji. przecież Sailem zgodził się z tym, że sandały nie należą do schludnego ubioru... cała ta dyskusja jest o tym, co nosił Mojżesz, co jest odejściem od tematu. zalecam zatem podjęcie odpowiednich środków do zakończenia tej bezsensownej dysputy.

we wtorek, 15 czerwca 2010 o 16:09 w wątku Pytanie odnośnie posta ze strony głównej Shaql napisał(a):
> Chyba zostałem pomylony z poprzednim webmasterem. Ja nigdy nie chodziłem do Szkoły w sandałach. ja też nie :P może admin? Wiktora trzeba spytać, on pierwszy tu takie plotki rozprowadzał :P btw, czemu się z (Szanownym Panem, Jego Ekscelencją, czy jak on tam chce żeby go nazywać) Kamilem kłócicie? toż to szanowna dyrekcja wymyśliła ten schludny ubiór, więc dyrekcji pytajcie, jakiż to kanon ubioru w tejże szkole winien obowiązywać.

w poniedziałek, 14 czerwca 2010 o 17:39 w wątku Pytanie odnośnie posta ze strony głównej Shaql napisał(a):
wedle pwn.pl : but mający wierzch z pasków ewentualnie można jeszcze: crepida [łac. < gr. kr&#275;pís &#8216;sandał&#8217;], sandał męski i kobiecy w starożytnej Grecji; złożony z podeszwy obszytej skórą osłaniającą boki stopy i pięty, przymocowany do nogi rzemykami.

w sobotę, 12 czerwca 2010 o 13:51 w wątku Nowy styl forum Shaql napisał(a):
http://www.staszic.waw.pl/aktualnosci/696 widzieliście to? hahaha! zespół webmasterski się dziwi, że kandydaci piszący egzamin do mateksu przychodzą na Forum Staszicum, żeby zadanka omówić :P wykresik ładny, ale jeśli się uważnie przyjrzeć, pochodna wygląda ładnie dlatego, że normalnie jest bardzo mało postów, a okazyjnie dużo, na przykład z powodu egzaminu. tak więc gratuluję Zespołowi Webmasterów - nauczyli się sprawnie manipulować statystykami! :D

w czwartek, 10 czerwca 2010 o 12:23 w wątku Pytanie odnośnie posta ze strony głównej Shaql napisał(a):
r00byck: cóż, nasz webmaster tak lubi. nie wiem jak to jest w jego klasie, czy do wszystkich się podobnie zwraca, ale do mnie zwykle pisze 'Szanowny Panie'... lol btw, jak miałem na sobie mundur specjalny lotniczy Sił Powietrznych Rzeczpospolitej Polski, to nikt nie narzekał, ale to raczej dlatego, że się do mnie uczniowie i nauczyciele przyzwyczaili :P

w czwartek, 10 czerwca 2010 o 12:18 w wątku Nowy styl forum Shaql napisał(a):
;] jakby ktoś nie był przyzwyczajony do informatyków i ich specyficznych odpowiedzi, zwracam uwagę na to, że Kamil nie wspomniał o które wakacje mu chodzi :P

we wtorek, 01 czerwca 2010 o 22:49 w wątku Dostać się do Staszica Shaql napisał(a):
4? rety. i czym Ty się przejmujesz? z 2 się da łatwo dostać :P

w czwartek, 27 maja 2010 o 20:39 w wątku Matury Shaql napisał(a):
hmm... jest po maturach... i jakie ja mam teraz wrażenia? to na początek przyda mi się definicja... wrażenie 1. &#171;stan psychiczny, reakcja psychiczna wywołane jakimś bodźcem&#187; 2. &#171;przeżycie, zwłaszcza silne&#187; 3. &#171;uświadomiona reakcja narządu zmysłowego na bodziec zewnętrzny&#187; 1. hmm... chyba głównie satysfakcja (z tego, że mój klan w pewnej grze ma znów pierwsze miejsce w rankingu) 2. no, jeszcze żyję, więc chyba coś przeżyłem. o, na przykład przeżyłem to, że Apple ma większą kapitalizację rynkową niż Microsoft! 3. łorany... jaki narząd zmysłowy mi może świadomie reagować... chyba palce są narządami zmysłu dotyku, zatem, przykładowo, wrażeniem pomaturalnym jest kliknięcie na zakładkę z webmailem po odebraniu bodźca słuchowego informującego o nowej poczcie? rety... a jeśli chciałeś nieco inaczej zadać pytanie, na przykład co my, maturzyści (bo nawet tego nie uściśliłeś xD) sądzimy o tegorocznych maturach, to mogę stwierdzić, że były banalne :P

w czwartek, 13 maja 2010 o 08:53 w wątku Nowy styl forum Shaql napisał(a):
fikuś, czerwony prostokąt jest teraz w kolorze krwi ;] a zmiany funkcjonalne to nawet jakieś są, na przykład nick tego, który napisał ostatniego posta. tylko nie wiem, czy zamiast nicku nie powinna tam być ta 'inna nazwa'. może jeszcze coś innego dodali i dobrze schowali :P to teraz się biorę za testowanie zgłoszonego błędu... nie powinien on co prawda zależeć od stylu... o, ciekawie. mam nick 'shaql', a 'inna nazwa' to u mnie 'Shaql'. jak to drugie zmienią na 'shaql': "Podany napis wyświetlany zamiast loginu jest już używany przez kogoś innego." that's interesting, ale chyba nie o to chodziło :D co do reszty, SOA#1: "Dziwne, u mnie działa" inaczej mówiąc, prosimy o podanie nieco bardziej szczegółowych informacji przy zgłaszaniu błędów...

w poniedziałek, 10 maja 2010 o 21:35 w wątku Nowy styl forum Shaql napisał(a):
dooobra, do czego to ja się chciałem przyczepić... :D u dołu strony jest takie coś: Temat zawiera nowe wiadomości Normalny temat to drugie sugeruje, że temat z nowymi wiadomościami jest czymś nienormalnym. oczywiście, obecnie jest to zgodne z prawdą, ale chyba nie o to Wam chodziło xD no nie, nie mam się do czego przyczepić... wszystko inne, na co już wcześniej narzekałem, zostało poprawione :( o, jak się uprzeć, ciekawe rzeczy można znaleźć, jak na przykład taka linijka w źródle: /* Wymagane przez elementy niezależne od stylu... Webmasterze! Zajmij się tym! */ poza tym, niestety, wszystko działa sprawnie :(

w poniedziałek, 10 maja 2010 o 14:10 w wątku Dostać się do Staszica Shaql napisał(a):
> W roczniku '91 udało się zorganizować jesienny wyjazd do Krakowa w III klasie, więc jak się chce, to można. zaraz, a ja myślałem, że to jest jeden z tych obowiązkowych wyjazdów...

w środę, 28 kwietnia 2010 o 11:00 w wątku Dostać się do Staszica Shaql napisał(a):
logi moderatorskie wskazują na to, że temat ukrył barszcz, obecny główny webmaster, który teoretycznie powinien tu mieć głos ostateczny i z nim powinien Izirix ustalać, czy wątek ma się pojawić, czy nie... ale co tam :P

w poniedziałek, 29 marca 2010 o 15:07 w wątku Jak rozwiązywać zadania z fizyki Tarasow Tarasowa podręcznik Shaql napisał(a):
oskar: - ach, to nie ma moralności, powiadasz? no tak. to w takim razie wszystko jasne. należy zatem odwołać się jedynie do prawa. polecam poczytać np. http://pl.wikipedia.org/wiki/Autorskie_prawa_maj%C4%85tkowe . wedle tego artykułu, pobieranie Tarasowa nie jest nielegalne. ale udostępnianie owszem. zatem i tak nie możemy pokazać pierwszego posta, gdyż łamie on prawo. a co do zamykania wątku - obecnie zdaje się da się tylko ukryć, a lepiej jednak, by ta dyskusja została dla potomności :P

w piątek, 26 marca 2010 o 07:36 w wątku Jak rozwiązywać zadania z fizyki Tarasow Tarasowa podręcznik Shaql napisał(a):
> Poza tym, cała ta dyskusja dotyczy - jak zrozumiałem - książki właściwie niedostępnej drogą "legalną". yhyyym... http://allegro.pl/item951967889_jak_rozwiazywac_zadania_z_fizyki_tarasow.html , http://www.antykwariatnws.pl/antykwariat_oferta.php?groupid=98&idk=6575 , http://www.bukeo.pl/kup/Jak_rozwiazywac_zadania_z_fizyki,2284 , http://www.allegro.pl/item933886209_tarasow_jak_rozwiazywac_zadania_z_fizyki_bdb.html znalezione od razu... coś kiepsko szukacie. >Wy wszyscy popełniacie w tym miejscu ten sam błąd logiczny. NIE KUPIŁBY! Gdyby jej nie ściągnął, to i tak by nie pobiegł do księgarni, empiku, czy czego tam jeszcze. no to skoro by nie kupił, to nie jest mu to aż tak koniecznie potrzebne, że musi to zdobyć za wszelką cenę, prawda? ale jakby ściągnął za darmo coś, co ma jakąś niezerową cenę rynkową, to w ten sposób okrada autorów. btw, mamy jeszcze jeden argument, żeby ten temat zamknąć: Regulamin FS, III. 3. Przed założeniem nowego tematu należy sprawdzić, czy podobny nie istnieje. autor tego tematu nie sprawdził, czy nie istnieje np. taki temat: http://forum.staszic.waw.pl/wiadomosci/66/1/

w czwartek, 25 marca 2010 o 20:17 w wątku Jak rozwiązywać zadania z fizyki Tarasow Tarasowa podręcznik Shaql napisał(a):
@oskar: podejrzewam, że chodzi tu przede wszystkim o to, że traci tu sam autor podręcznika. gdybyś kupił tę książkę, wszystko byłoby w porządku. ale jeżeli chcesz tak po prostu wziąć za darmo coś, nie szanując pracy autora i trudu włożonego w napisanie tej książki, zmniejszając mu w ten sposób zasłużone zarobki, to czy powinno to być, Twoim zdaniem, legalne?

w piątek, 19 marca 2010 o 19:40 w wątku mat przyr Shaql napisał(a):
w sumie wypadałoby, żeby głos zabrał stereotypowy matex :P otóż stereotypowy matex to gatunek, na szczęście, na wyginięciu. ale się zdarzają. i to jeszcze w różnych formach - u jednych występujące objawy to przede wszystkim geniusz, a u innych szaleństwo. nie pytajcie, jaka jest różnica :P "ci, ktorzy ida do mateksu i tak sa matematycznymi geniuszami" - no właśnie nie za bardzo. takich jest bardzo niewielu (ja nie jestem tym stereotypowym mateksem pod względem inteligencji, ale pod względem szaleństwa i wariactwa)

w niedzielę, 13 grudnia 2009 o 20:14 w wątku Debata Shaql napisał(a):
yyy chodzi o takie debaty, które zawsze były przy każdych wyborach do samorządu szkolnego? o.0

w sobotę, 10 października 2009 o 09:56 w wątku Wilno. Shaql napisał(a):
tak odnośnie Wilna, miło by było, jakby klasy tam wyjeżdżające potem wysłały mi zdjęcia (po to, żeby wrzucić o tu: http://wilno.staszic.waw.pl/ )

w sobotę, 10 października 2009 o 09:54 w wątku Requiem for a Forum Staszicum, czyli dlaczego jest jak jest Shaql napisał(a):
eee tam, od tego są maile :P

w sobotę, 26 września 2009 o 14:11 w wątku Hack software'u dla Canona 500D Shaql napisał(a):
eee a jak takie sterowniki wstawić do aparatu? masz taką możliwość?

w niedzielę, 20 września 2009 o 07:12 w wątku Hack software'u dla Canona 500D Shaql napisał(a):
po chwili googlania, oto parę wyników: petycja do canona: http://www.petitiononline.com/firm500d/petition.html filmy opisujące metodę hackowania tego aparatu: http://www.youtube.com/watch?v=MmXIAyLRtHE , http://www.youtube.com/watch?v=25uBk-0QOW4

w środę, 22 lipca 2009 o 13:07 w wątku Szkolna strona Shaql napisał(a):
odnośnie rozjechanej tabelki stron uczniów, to dlatego, że jeden tekst za długi, a nie brak obrazka. odnośnie validacji - zrobi się. kiedyś :P odnośnie przyklejonych newsów - jak był ważniejszy news to po prostu ręcznie (przez bazę danych) podmieniałem datę, żeby był pierwszy :P zamierzam nieco poprawić ten skrypt tak, żeby się dało przez CMS zmieniać kolejność, więc proszę tylko, żebyście nieco szczegółowiej sprawdzali, czy jest coś nowego - to nie jest aż taka strata czasu :P odnośnie automatycznej rejestracji na forum - raczej nie ma po co. wystarczy tak, jak jest. odnośnie skórki - nie istnieje potrzeba wytworzenia nowej skórki. jeśli jest potrzebna jakaś poprawka, to powiedz konkretnie jaka i w której skórce. a jak chcesz nowy styl, to sam zrób :P (ja się na grafice nie znam, więc byś musiał zrobić pełny projekt graficzny) odnośnie stron uczniów - popieram Maćka. ja na przykład swojej strony nie lubię ujawniać. (chociaż jeśli chodzi o taką tabelkę, to jest na moim homepage (choć bez opisów), ale jako moje prywatne narzędzie (choć wiele osób w czasie roku szkolnego z tego korzysta)) "Jeśli bardzo Ci się nudzi" - nie nudzi mi się :P

we wtorek, 07 lipca 2009 o 14:25 w wątku Szkolna strona Shaql napisał(a):
jako kolejny webmaster proszę o propozycje zmian do wprowadzenia i tutaj, na Forum Staszicum, i na www.staszic.waw.pl . Mam jeszcze zapas pomysłów co mogłoby zostać ulepszone na www.staszic.waw.pl, ale kiedyś mi się pewnie te pomysły wyczerpią (na FS już się wyczerpały), a i Wy zazwyczaj macie lepsze pomysły :D

we wtorek, 07 lipca 2009 o 14:22 w wątku Gratuluacje dla Młodych Fizyków :-) Shaql napisał(a):
o, kolejny temat, który by można odświeżyć :D gratulować już można pierwszego miejsca w Polsce, ale lepiej gratulacje odłożyć na za 3 tygodnie, jak już Młodzi Fizycy zdobędą pierwsze miejsce na świecie :D

we wtorek, 07 lipca 2009 o 14:20 w wątku Requiem for a Forum Staszicum, czyli dlaczego jest jak jest Shaql napisał(a):
wracając do tematu, czyli zmian na Forum Staszicum - jako że czasami się boty rejestrowały (ale pisać nie mogły, bo z fikcyjnymi adresami mailowymi), dodałem captchę do rejestracji. a jako że to Staszic, captcha jest matematyczna :D usprawniłem też nieco przeglądanie listy użyszkodników.

w środę, 24 czerwca 2009 o 23:32 w wątku Dostać się do Staszica Shaql napisał(a):
W takich sprawach najlepiej dzwonić do sekretariatu, ale domyślam się, że jak wpiszesz matex, to będzie wiadomo, o co Ci chodzi, a jak wpiszesz matematyczno-fizyczny (zgodnie z prawdą), to Cię do matfizu dadzą czy coś :P

w środę, 24 czerwca 2009 o 17:45 w wątku Dostać się do Staszica Shaql napisał(a):
odnośnie niemca - zadzwoń do sekretariatu po szczegóły. odnośnie linków - tylko ten link: http://www.staszic.waw.pl/files/podanie_o_przyjecie_2009.pdf jest aktualny, jako że dyrekcja stwierdziła, że sporo kandydatów bądź ich rodziców nie radzi sobie z pomysłem wydrukowania i uzupełnienia aż dwóch oddzielnych dokumentów, zatem oba pliki połączyliśmy w jeden...

w poniedziałek, 22 czerwca 2009 o 16:22 w wątku Dostać się do Staszica Shaql napisał(a):
Właśnie wrzuciłem na serwer te papiery, które kandydaci mają składać - podanie i jakieś drugie coś: http://www.staszic.waw.pl/files/podanie_druk_o_przyjecie_2009.pdf i http://www.staszic.waw.pl/files/podanie_druk_do_szkoly_2009.pdf

we wtorek, 26 maja 2009 o 21:44 w wątku Dostać się do Staszica Shaql napisał(a):
dvorak: najwyraźniej tak. nie wystarczyło poczytać parę ostatnich postów? ... a odnośnie list, http://grono.net/gallery/show/7685842/egzamin-do-mateksu/

w poniedziałek, 25 maja 2009 o 21:37 w wątku Dostać się do Staszica Shaql napisał(a):
zlotek: w zad. 1 mamy udowodnić, że ta liczba nie jest kwadratem, tak? znajdź liczbę będącą kwadratem liczby naturalnej, podzielną przez 3 i niepodzielną przez 9. albo rozkmiń jak mogą wyglądać rozkłady kwadratów na czynniki pierwsze. aaarrgh, takie to trudne? :P

w niedzielę, 24 maja 2009 o 16:17 w wątku Dostać się do Staszica Shaql napisał(a):
matfizy mają jakiś normalny program matematyki, tylko trochę rozszerzony, więc pewnie masz szanse, ale ja tam się nie znam.

w niedzielę, 24 maja 2009 o 10:07 w wątku Dostać się do Staszica Shaql napisał(a):
huh. przecież w Staszicu są nie tylko matexy. polecam przejrzeć to: https://www.staszic.waw.pl/szkola/plan_nauczania

w piątek, 08 maja 2009 o 22:51 w wątku Dostać się do Staszica Shaql napisał(a):
kirej, mateusz_93: ehh... nie polecam kandydowania do Staszica, nawet do jakiegoś niematexu, bez umiejętności czytania ze zrozumieniem. Izirix: nie sugestia, tylko rzeczowa odpowiedź. i to prawdziwa - może (mi) zapłacić. a w zamian? kto mówił, że ma być coś w zamian? sam chciał płacić odnośnie podań: dyrekcja pracuje nad tym podaniem, do tego jeszcze jakieś inne papiery trzeba będzie pouzupełniać (podobno jakieś oświadczenie lustracyjne dla matexów miało być. czasem się może przydać, znam osobiście taki przypadek.), jak tylko będą gotowe, to umieszczę na stronie. wcześniej jakoś nie mogę. dziwne, prawda? :D

w piątek, 08 maja 2009 o 10:08 w wątku Dostać się do Staszica Shaql napisał(a):
nie trzeba żadnych dokumentów przed tym egzaminem, trzeba tylko w systemie Kseon zaznaczyć na którejkolwiek pozycji, że chce się iść do matexu. A płacić można, ale nie trzeba.

w czwartek, 07 maja 2009 o 11:20 w wątku Dostać się do Staszica Shaql napisał(a):
ehh napisałem posta z linkami do podania o przyjęcie z ubiegłego roku, jednak mają być wprowadzony pewne zmiany, zatem posta powyżej usunąłem, żeby nikogo nie kusiło wziąć starą wersję :P wkrótce umieścimy aktualną wersję kwestionariusza osobowego, podania o przyjęcie czy jakkolwiek to wolicie nazwać

we wtorek, 05 maja 2009 o 18:24 w wątku Dostać się do Staszica Shaql napisał(a):
bartisek: punkty sprawdź w kseonie, raczej nie powinno być to trudne dla kandydata do Staszica :P odnośnie języków, w mojej klasie + równoległy matex jest jedna grupa hiszpańskiego plus 3 zróżnicowane grupy niemieckiego, a w najsłabszej też są osoby, które niemieckiego się w ogóle nie uczyły. obar: w matexie mało kto jest geniuszem w ostatnich czasach niestety. stereotypy o niemyjących się matexach też się jakoś nie sprawdzają. nie uczymy się po nocach (no, chyba, że ktoś niezaliczoną klasówkę poprawia, to się zdarza), a odnośnie samego pytania czy Ci polecamy matfiz czy matex... no, jeśli nie jesteś wystarczająco odporny psychicznie (czyt. zwariowany), to idź do matfizu. ciężko mi jakoś wytłumaczyć co jest tak strasznego w matexach (no dobra, wiadomo co: ja). można by to wytłumaczyć takim dość realistycznym dowcipem: wiesz, czym się różni Nowowiejska 27 od 37? u nas są klamki :P

w niedzielę, 03 maja 2009 o 15:09 w wątku Dostać się do Staszica Shaql napisał(a):
lepiej sprawdźcie jednak odpowiednie dokumenty, moja pamięć (bo głównie z tego korzystałem pisząc powyższe posty) jest zawodna :P

w piątek, 01 maja 2009 o 09:12 w wątku Dostać się do Staszica Shaql napisał(a):
yyy system punktacji jest chyba przyjęty ogólnopolski lub ogólnowarszawski, prawda? i przyjmowanie do poszczególnych klas było na podstawie tych punktów... eee... można też zadzwonić do sekretariatu i popytać o szczegóły, albo przejrzeć zasady rekrutacji, ja tego nie czytałem :P

w czwartek, 30 kwietnia 2009 o 07:01 w wątku Dostać się do Staszica Shaql napisał(a):
Tu przynajmniej jest jakiś moderator (ja), więc tutaj możesz się spodziewać, że nie będzie takich żartownisiów jak na gronie. Nie polecam grona jako dobrego, oficjalnego źródła informacji. Jeżeli chodzi o zadanka do mateksu - podobno co roku są coraz łatwiejsze, a poprzednie są gdzieś tu: http://www.staszic.waw.pl/kandydaci/zadania . Olimpijczyków zazwyczaj jest jakoś tak 10-15 , 2 lata temu dostawali się ludzie, którzy mieli jakieś 200/500 pktów (czasy sprzed egzaminu z angielskiego, po 50 pktów za egzamin humanistyczny i matematyczno-przyrodniczy, 100 pktów za świadectwo, po 50 pktów za każde z 6 zadań z egzaminu do mateksu), rok temu 27 laureatów, więc min. punktów to było jakieś 250 pktów. jeżeli chodzi o składanie podania do 2 klas - za moich czasów (i rok temu) dało się do 3 klas zgłosić podania podając kolejność tych klas - czyli jeśli do mateksu się zostało przyjętym i był na pierwszym miejscu przy zgłaszaniu podania, to już nie ma wyboru, można najwyżej negocjować z dyrekcją, najczęściej szukając osoby, która się chce odwrotnie przenieść. Przez laureata/olimpijczyka rozumiemy oczywiście laureata z matematyki, daje to (no, dawało, nie wiem jak teraz, poczytajcie te zasady rekrutacji może :P http://www.staszic.waw.pl/files/Zasady%20rekrutacji%202009%20r..pdf ) 300/300 punktów z egzaminu predyspozycji, a wszystkie pozostałe liczą (liczyły) się tylko do punktów za świadectwo. Poza tym, jeśli ktoś składa podania do mateksu i innych klas, i zdaje egzamin do mateksu, to punkty z niego liczą się tylko do mateksu i żadnej innej klasy.

w czwartek, 23 kwietnia 2009 o 07:04 w wątku nauczyciel of fizyki Lipiński Shaql napisał(a):
jeszcze uczy, mail: kafka@staszic.waw.pl

w piątek, 03 kwietnia 2009 o 06:30 w wątku Dostać się do Staszica Shaql napisał(a):
cośtam się zrobić da - np. wysłać webmasterowi maila, lub osobiście mu powiedzieć...

w sobotę, 14 lutego 2009 o 12:55 w wątku Zmiany w regulaminie Shaql napisał(a):
ok, wstawiłem parsowanie urli w podpisach :P

w czwartek, 12 lutego 2009 o 06:38 w wątku Przegląd Teatrów Amatorskich Kamyka "PTAK" Shaql napisał(a):
Szanowni Państwo! Już po raz ósmy LXX LO im. Aleksandra Kamińskiego w Warszawie ma zaszczyt zaprosić na Przegląd Teatrów Amatorskich Kamyka &#8222;P.T.A.K.&#8221;, który odbędzie się w naszej szkole w sobotę, 21 marca 2009 r. Przegląd ma charakter jednodniowego konkursu, w którym biorą udział zespoły teatralne z warszawskich szkół ponadgimnazjalnych. Walczące o statuetkę &#8222;Złotego Ptaka&#8221; grupy jak co roku oceniane będą przez profesjonalne jury, składające się z aktorów i ludzi związanych z animacją kultury. Gościom zapewniamy zaplecze techniczne, bufet i garderoby. Umożliwiamy też przeprowadzenie prób przed Przeglądem. Dokładne informacje dotyczące zapewnianych przez nas warunków scenicznych (światło, nagłośnienie, scena) podane zostaną na naszej stronie internetowej. Czas zgłoszonych spektakli nie może przekraczać 30 minut, liczba uczestników jest dowolna. W przypadku dużej ilości zgłoszeń organizatorzy zastrzegają sobie prawo wglądu do scenariusza lub audiowizualnego zapisu przedstawienia zgłoszonego do konkursu. Aby wziąć udział w VIII P.T.A.K.-u, należy wypełnić formularz dostępny na stronie Przeglądu: http://www.ptakwkamyku.art.pl lub szkoły: www.liceum70.x.pl . Na zgłoszenia czekamy do 28 lutego 2009 r. Serdecznie zapraszamy ! Kontakt: e-mail: ptak@liceum70.x.pl sekretariat szkoły: tel. 641 82 90, fax 643 60 24 organizator : Marta Siedlecka Tel.697375027 adres e-mail: marta_697375027@op.pl opiekun: &#8222;P.T.A.K.-a&#8221;: p. Aleksandra Saulewicz &#8211; Gruszczyńska, tel. 606 131 941

w niedzielę, 08 lutego 2009 o 18:48 w wątku Zmiany w regulaminie Shaql napisał(a):
dobra, wezmę się za to kiedyś*, może po przeczytaniu tego tematu: http://forum.staszic.waw.pl/wiadomosci/231/ ;] * wersja optymistyczna: w tym tygodniu może mi się udać, wersja pesymistyczna: zapomnę :D

w niedzielę, 08 lutego 2009 o 11:06 w wątku Zmiany w regulaminie Shaql napisał(a):
nie, nie ten sam :P co z parsowaniem linków... a co z nim? :P ocb?

w niedzielę, 08 lutego 2009 o 11:03 w wątku Rekrutacja: Laureat vs egzamin z matexu Shaql napisał(a):
z regulaminu: 7. Opublikowana wypowiedź powinna w szczególności: a) stosować się do reguł gramatycznych, ortograficznych, stylistycznych obowiązujących w języku polskim, chyba że ich pominięcie jest celowe; no jak jest celowe, to co chyba może tak pisać :P zresztą, prof. Nowak uczy mnie liberalizmu językowego, czyli, inaczej mówiąc, mówta co chceta.... tyle, że ostatnio też stwierdził, że nie istnieje, a taka (nieistniejąca) osoba nie jest zbytnio wiarygodna :D żeby zbytnio nie schodzić z tematu, bo w końcu powinienem przykład dawać, to może wspomnę, że zgadzam się z tym, że matex to nie tylko wariaci, ale też wariaci matematyczni (w wypadku 2a - matematyczni murzyni podobno), nie wystarczy być totalnym oszołomem, żeby być genialnym z matmy. ale w drugą stronę to to zazwyczaj zachodzi - jak się jest geniuszem matematycznym, to się też jest troszkę nienormalnym :P

w czwartek, 05 lutego 2009 o 18:42 w wątku Zmiany w regulaminie Shaql napisał(a):
Ogłaszam, że w dniu 05.02.2009 zostaje wprowadzona następna poprawka do regulaminu: II Korzystanie z konta 4. Zabrania się używania kilku kont bez specjalnego zezwolenia moderatora. Przepis wprowadzony został ze względu na nadużycie pewnego absolwenta - jednego konta próbował użyć do wstawienia reklamy, drugiego do innych celów.

w piątek, 30 stycznia 2009 o 12:15 w wątku Rekrutacja: Laureat vs egzamin z matexu Shaql napisał(a):
O, jeszcze jedno (przepraszam za doubleposting, ale że nie ma opcji edytowania wiadomości... hmm, może by zaimplementować? :P), oto, co Kochanowski o nas pisze: http://pl.wikisource.org/wiki/Na_matematyka (nie skopiuję tu, bo wulgarne :P)

w czwartek, 29 stycznia 2009 o 23:48 w wątku Rekrutacja: Laureat vs egzamin z matexu Shaql napisał(a):
1. Odnośnie punktów, tak, to będzie coś w tym stylu zapewne, nie znam się jednak na tym liczeniu punktów :P 2 lata temu ja z 300 punktami się dostałem, a znam osoby, które miały ok. 256 i też się dostały. Rok temu (mam dokładniejsze dane :P) do matinfu wystarczyło 159 pkt, do matfizu 162, do Mateksu poniżej 256 pkt. 2. "Co jest w mateksie złego?" - ja :D lepiej nie pytaj o szczegóły :D

w czwartek, 29 stycznia 2009 o 22:26 w wątku Rekrutacja: Laureat vs egzamin z matexu Shaql napisał(a):
Gratuluję, ale jednak fizyczna Ci tu nie pomoże :P Ale egzamin do Mateksu jest naprawdę banalny, co roku łatwiejszy podobno. Hmm... jesteś zachwycony Mateksem? Może pozostawię to bez komentarza, moderator nie powinien ludzi zniechęcać :D (a że to po przejrzaniu tego forum to raczej się nie dziwię - kolejne ekipy moderatorskie dbały o to, żeby tu było czysto, w pewnym sensie :P )

w czwartek, 29 stycznia 2009 o 21:59 w wątku Rekrutacja: Laureat vs egzamin z matexu Shaql napisał(a):
Zależy czego jesteś laureatem. Jeśli OMG tudzież konkurs kuratoryjny z matematyki, to wedle moich danych nie musisz pisać egzaminu do Mateksu (przy okazji zaznaczam, że poprawna odmiana to właśnie 'Mateksu', nie 'Matexu' (przynajmniej wg prof. Miodka)).

w czwartek, 29 stycznia 2009 o 21:56 w wątku Wywiadowka, kiedy? Shaql napisał(a):
ehh zajrzeć na stronę główną i poszukać trudno? http://www.staszic.waw.pl/files/terminarz_08_09.pdf

we wtorek, 16 września 2008 o 06:28 w wątku Staszic teatralnie Shaql napisał(a):
zgodnie z prośbą Martyny Szulc (matura 2007) kopiuję treść jej posta z grona (właściwie to 3 posty. i tak, wiem, panie moderatorze, że nie ma w tym tekście zbyt wielu polskich znaków...) (http://grono.net/forum/topic/16109444/0/): witam :) całkiem niedawno na konkurencyjnym portalu naszej klasy, gdzie Staszic posiada takze wielu swoich reprezentantow, rowniez nieco starszych, padl pomysl zorganizowania wspolnego staszicowego wyjscia do teatru. inicjatywa wychodzi od osob, ktore skonczyly nasza szkole pewnie jakies 20 lat temu (strzelam), wiec zamiar jest zrobic to z rozmachem :) ale nie az tak, zeby wyszedl z tego nowy bal absolwentow, po prostu kulturalne spotkanie :) a teraz szczegoly: - poczatek grudnia, najlepiej w okolicach Mikolajek, tak, zeby bylo juz troche swiateczne atmosfery - ida uczniowie, nauczyciele, absolwenci, wychowankowie, ale takze krewni i znajomi krolika, czyli wszyscy ci, ktorych chcielibysmy zabrac (znajomi, rodzina, sasiedzi, ciocia Jadzia z Pipidowka Malego) - nowy spektakl "Bajki robotow" wg Lema (premiera byla 11.09.08) w nowootwartym teatrze Capitol przy Pl.Bankowym/Marszalkowskiej -poniewaz plan jest taki, by uczynic to z rozmachem, wiazaloby sie to z wynajeciem teatru. miesci on okolo 350 miejsc, wiec licze na to, ze nie sprawi to problemu. byloby to tym fajniejsze, ze wtedy zapewne udostepniono by nam klub, ktory miesci sie przy teatrze, na jakies spotkanie i pogadanie przed/po. wtedy latwiej byloby tez wynegocjowac dzien i godzine przedstawienia i liczyc na ewentualne znizki przy kupnie biletow. teraz pozostaje mi liczyc jedynie na Wasz odzew. co myslicie, , powiadomcie znajomych, co to chetni moga byc, ale na grono i n-k nie wchodza raczej (ja wlasnie do takich naleze; ) ), czy Wy jestescie chetni, a jesli tak, to odezwijcie sie: -do mnie wiadomoscia prywatna na gronie, mailem na willow_wierzbowlosa@o2.pl, gg 4355685 (preferuje mail, gg takze rzadko sprawdzam niestety, a wiadomosci sa czasowe) -do pani Krystyny: krysialip@poczta.onet.pl oczywiscie pamietajcie o tym, zeby zalaczyc informacje o tym, na ile biletow jestescie chetni. jak tylko dowiem sie cos nowego (np. ile wyniesie na osobe taka impreza), to na pewno zamieszcze. pozdrawiam i licze na szeroki odzew :) kolejna prosba: jesli macie znajomych/ rodzenstwo po starszych rocznikach Stasia, to przekazcie im, niech oni przekaza dalej swoim znajomym. ja siegam najwyzej trzy lata w gore, a to raczej niewiele :) ale zawsze cos :) i jeszcze: nie jestem na forum staszicowym (na stronie) i poniewaz z reguly rzadko biore w czyms takim udzial, to nie bede zakladac sobie konta. czy ktos moglby przekleic tam po prostu moja informacje? :) a moze by to takze zamiescic na stronie glownej Stasia? tam to juz zaglada calkiem sporo osob... jesli by kto przekleil, niech doda moje imie na dole: Martyna Szulc, matura 2007; ) uwaga uwaga nowa data poniewaz rozeznanie w teatrze juz jest, wiec wiadomo, iz niestety wymarzony termin 6.12 jest nie do zrealizowania. poniewaz uznano, ze lepiej przyblizyc niz oddalic (im blizej swiat tym ludzie bardziej nerwowi; ) ), to patrzac na kolejne terminy wyszlo, ze bedzie to : 15.11.08, sobota. pozniej sie nie dalo, bo sa jakies premiery, a 15tego moga to zrobic tylko dla nas, wiec bierzemy :) mam nadzieje, ze nikogo to nie boli :)

w piątek, 16 listopada 2007 o 21:11 w wątku Bal Staszicowy 102. Shaql napisał(a):
hmm znając psychologię tej grupy społecznej, jaką tworzą nasi uczniowie sądzę, iż chętnie przyjdą na w.w. bal. widać to na przykład po wielu propozycjach konwencji, zaczynając od salsy, a kończąc na, jak zostało to określone, "styl black death doom quake true hard-grindcore horror metal". Fikander: jak chcesz go pocieszyć to mu powiedz, że istnieją o wiele mniej popularne osoby w tej szkole ;] Nie będę mówił o kogo chodzi, gdyż chyba łatwo się domyśleć, prawda? :D (A jak wiadomo wiele istot ludzkich lubi się pocieszać porównując się do innych ludzi, słabszych w danej dziedzinie, w tym wypadku w stopniu popularności)

w sobotę, 03 listopada 2007 o 17:01 w wątku Szkolna strona Shaql napisał(a):
1. chyba nie ten temat 2. trochę za dużo blędów 3. i za mało logiki. po 1 kwiacie każdego rodzaju.

we wtorek, 18 września 2007 o 06:34 w wątku M:TG i Couter-Strike Shaql napisał(a):
to może dla takich słabszych kart graficznych np. C&C:Generals? :P albo SC2 ;]

w poniedziałek, 17 września 2007 o 06:44 w wątku M:TG i Couter-Strike Shaql napisał(a):
hmm co to jest ten 'pes'? :P i czemu 'zegarynka?' ;]

w poniedziałek, 10 września 2007 o 17:05 w wątku M:TG i Couter-Strike Shaql napisał(a):
ja mniej wiecej potrafie grac i mam(bracia maja) karty, wiec jak chcesz to moge zagrac ;] w mtg online mi sie nie chce tracic czasu :P

w niedzielę, 09 września 2007 o 22:16 w wątku Prośba z "Rzeczpospolitej" Shaql napisał(a):
Naprawdę? o kogóż ci może chodzić? :D chyba nie o mnie, prawda? :D

w poniedziałek, 03 września 2007 o 07:58 w wątku M:TG i Couter-Strike Shaql napisał(a):
cs1.6 ;] poza tym próbowałem Generals:ZH online :P ale mi się Generals popsuł...(wie ktoś może, jakie pliki modyfikuje Generals, oprócz w głównym folderze i Moich Dokumentach?)... dziwne, wszystkie gry u mnie się bardzo szybko psują xD RA2 często miał jakies problemy, CS1.6 też, tylko Generals nie z mojej winy. Prawie.

w poniedziałek, 03 września 2007 o 07:50 w wątku MaTeXy:) Shaql napisał(a):
aaa tak, moderator też mógłby się tutaj przyczepić, a mianowicie do tego, że jest to obraźliwe względem innego użytkownika tego forum :D

w sobotę, 01 września 2007 o 20:42 w wątku MaTeXy:) Shaql napisał(a):
powinieneś dostać ostrzeżenie za napisanie 'Stalin' z małej litery! a to, że jestem głupi, to nie moja wina :D no, może troszeczkę :P no doooobrze, jestem wariatem, ale co z tego?... dużo :D

w piątek, 31 sierpnia 2007 o 21:05 w wątku MaTeXy:) Shaql napisał(a):
dobrze, znajomość zawarłem. oto wynik: http://so.pwn.pl/lista.php?co=forum , a dokładniej: "forum; fora, forów: forum dyskusyjne, ale: Forum Romanum". inaczej mówiąc, napisałem całkowicie poprawnie :] (moderator pewnie by znalazł coś niezgodnego z regulaminem, netykietą, Konstytucją albo jakimkolwiek innym zbiorem praw)

w piątek, 31 sierpnia 2007 o 18:31 w wątku MaTeXy:) Shaql napisał(a):
dobrze, już drugiego modka grzecznie poprosiłem i mi zdjął bana ;] ale będzie masakra :D(no dobrze, może nie dosłownie, żeby się Kosmo nie przyczepił. domyślam się, że metafora także jest zakazana ;] to może też emotki?)

w piątek, 31 sierpnia 2007 o 13:54 w wątku MaTeXy:) Shaql napisał(a):
oops, znów z przyzwyczajenia bez polskich liter tam wyżej, sorki xD(czy też przepraszam, żeby się znów nie przyczepili) Fikander: ale chyba masz uprawnienia do zdjęcia mi bana, czyż nie?

w czwartek, 30 sierpnia 2007 o 23:20 w wątku MaTeXy:) Shaql napisał(a):
ja wolalbym, zeby jeszcze trwaly wakacje... tyle projektow niedokonczonych, tyle pracy mi zostalo... a w roku szkolnym chyba nie bedzie czasu na rozwijanie technologii militarnych :/ P.S. odbanujecie mnie moze na gronie? :]

w czwartek, 30 sierpnia 2007 o 17:37 w wątku MaTeXy:) Shaql napisał(a):
właśnie COŚ napisałeś :] hmm teraz robię wyjątek tylko dla tego fora :]

w czwartek, 30 sierpnia 2007 o 15:20 w wątku MaTeXy:) Shaql napisał(a):
Ok, ok, "Szanuj admina (moderatora) swego, bo moŻesz mieĆ gorszego", tak? :P P.S. 'ok' jest polskie?

w czwartek, 30 sierpnia 2007 o 14:14 w wątku MaTeXy:) Shaql napisał(a):
w regulaminie nie ma nic o tym, ze obowiazkowo piszemy w jezyku POLSKIm ;] a nawet jesli, to na pewno znajdziesz jakies przyklady mowienia w innym jezyku, ktore nie zostaly ukarane w zaden sposob ;]

w czwartek, 30 sierpnia 2007 o 06:31 w wątku MaTeXy:) Shaql napisał(a):
7. Opublikowana wypowiedź powinna w szczególności: a) stosować się do reguł gramatycznych, ortograficznych, stylistycznych obowiązujących w języku polskim, chyba że ich pominięcie jest celowe; b) zawierać polskie znaki diakrytyczne, a nie zastępujące je łacińskie odpowiedniki; c) zawierać niezbędne znaki interpunkcyjne; a) ich pominiecie jest celowe, tawarysz. b) yyy? chodzi o ąęółćżźń i takie tam? nie chce mi sie, oszczednosc czasu, a zatem takze pieniedzy :P mozna uznac, ze mi Alt nie dziala :] c) a to to umieszczam zazwyczaj... chyba, ze to nie bylo do mnie, ale ja jestem tak egocentryczny, ze jak widze, ze ktos narzeka, wrzeszczy lub wyraza inne negatywne emocje, to wydaje mi sie, ze o mnie chodzi ;] przyzwyczajenie :P

w środę, 29 sierpnia 2007 o 21:19 w wątku MaTeXy:) Shaql napisał(a):
na mnie jest wiele okreslen ;] jak dotad zadnych pozytywnych nie widzialem :]

w środę, 29 sierpnia 2007 o 21:02 w wątku MaTeXy:) Shaql napisał(a):
do modow i admow: albo badzcie tu czesciej, albo dajcie jakies uprawnienia komus innemu... z oczywistych przyczyn...

we wtorek, 28 sierpnia 2007 o 17:24 w wątku MaTeXy:) Shaql napisał(a):
a masz konto na gronie? napisz mi na maila: shaql@op.pl :P

w sobotę, 25 sierpnia 2007 o 19:33 w wątku MaTeXy:) Shaql napisał(a):
tak, tak, na jedno wychodzi :P P.S. piszice do ktorego matexu sie dostaliscie, jesli sie dostaliscie P.P.S. odblokujcie mnie na gronie! xD

w czwartek, 23 sierpnia 2007 o 16:49 w wątku MaTeXy:) Shaql napisał(a):
jest juz podzial matexow, jestem w B :P z Lipińskim :]

w niedzielę, 19 sierpnia 2007 o 22:20 w wątku Odpisz w Kółko matematyczne dla kandydatów Shaql napisał(a):
hmm... jakies pozytywy inne sie znajdzie... :P no nie wiem w sumie jakie, nie mam czasu szukac xD moze jacys zli nauczyciele sie wystrasza i na emeryture pojda? :P

w czwartek, 16 sierpnia 2007 o 22:37 w wątku Odpisz w Kółko matematyczne dla kandydatów Shaql napisał(a):
1. forum sie rozwinie, ja przybylem :D 2. wracajac do tematu: po co komu kolko, bez tego sie dostalem xD

w czwartek, 16 sierpnia 2007 o 14:46 w wątku MaTeXy:) Shaql napisał(a):
wracajac do tematu: ja ide do matexu!!! strzezcie sie!!! (pare osob mnie juz zna :D) i mam prosbe: dajcie se jakies avatary, bo jakos na tym forum trudno kogokolwiek rozroznic :]

Wpisz poszukiwane wyrazy odzielone spacjami w wybrane pole. Jeśli korzystasz z wbudowanej wyszukiwarki Forum, słowa powinny być przynajmniej czteroliterowe, a liczba wyników będzie ograniczona do 30.
Jeśli nie znajdziesz szukanej wiadomości, spróbuj wpisać więcej słów lub skorzystaj z wyszukiwarki Google.

Usługa udostępniana przez XIV LO im. Stanisława Staszica w Warszawie. Uwagi proszę kierować pod adres webmaster@staszic.waw.pl. XIV LO nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi uczestników dyskusji. Dodatkowe zastrzeżenia. Wybierz motyw: Nowoczesny | Prosty | Klasyczny
Opracowanie: Adam Morawski 2005
Motyw nowoczesny - dostosowanie: Adam Grabowicz