Autor: zajęcia profilaktyczne u pierwszaków (RSS)
G Thang
88a

20 lut 2006 23:30
NO nie zartuj!
--
Potężny Daimosie! Pokaż im swoje karate!
muzgus
straszny bulgozaur

22 lut 2006 15:34
Nie miałem takiego zamiaru.
--
Pozdrawiam,
Muzgus.
Fizyk
absolwent 04a

23 lut 2006 18:32
"Na podstawie wnikliwej interpretacji treści i szczegółowej analizy formy "Dziadów" ustal, co palił Mickiewicz" - w sam raz na temat maturalny! ;)
--
Bełkot.
tootiki

23 lut 2006 18:59
same "Dziady"? zbyt wąski materiał, skąd tu przywołać konteksty intelektualne?

w gimnazjum przerabiałam: warsztaty, wyznania narkomana po odwyku, przedstawienie, balet (naprawdę), a oprócz tego warsztaty o zapobieganiu przemocy, o HIV, alkoholiźmie i przedstawienie o sektach. I właściwie żadne z tych zajęć nie skłoniły mnie do refleksji. Za to mam dożywotni uraz do wszelkich "zajęć profilaktycznych"
maciekz

24 lut 2006 21:21
Ja kiedyś też miałem przedstawienie o sektach... wybrali 3 osoby z publiczności, przez pół godziny mówili rzeczyw stylu "jak lubisz pizzę to w sekcie nie pozwolą ci jeść pizzy" i potem zapytali te osoby, czy chcą wstąpić do sekty. W dodatku jeden z Aktorów (akurat u nas nie występował, stał sobie po prostu przy scenie ale należał do zespołu) był w stanie wskazującym.

Mnie skłoniło do refleksji: po co komu coś takiego?!
Nalfein
Stary Matex A

24 lut 2006 23:17
A jak ktoś założy sektę pizzową? ;)

U nas na profilaktycznych fajnie było. Mi się najbardziej podobały te wartości i ich oddawanie. Które pierwsze (to nie moje były!) oddać: "miłość cielesną", sport czy zadanka? :D
--
"Zasadniczym momentem głębszego estetycznego zadowolenia jest samo scałkowanie danej wielkości w jedności; na tym polega zrozumienie danego dzieła sztuki." Stanisław Ignacy Witkiewicz

"I like looking at geniuses, and listening to beautiful people" Oscar Wilde
« 1 2

Zabierz głos w dyskusji

Usługa udostępniana przez XIV LO im. Stanisława Staszica w Warszawie. Uwagi proszę kierować pod adres webmaster@staszic.waw.pl. XIV LO nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi uczestników dyskusji. Dodatkowe zastrzeżenia. Wybierz motyw: Nowoczesny | Prosty | Klasyczny
Opracowanie: Adam Morawski 2005
Motyw nowoczesny - dostosowanie: Adam Grabowicz