xlolx

06 mar 2008 16:21
witam! nie jestem warszawiakiem ale chciałbym się uczyć w waszym liceum czy macie gdzieś w pobliżu niego jakiś internat? po nigdzie nic takiego nie znalazłem a po drugie to jeżeli jest to czy uczęszczają do staszica ludzie spoza wa-wy i mieszkają w internatach?
Piotr Kosmowski - Kosmo
89c

10 mar 2008 12:06
Tak do naszej szkoły uczęszczają osoby spoza Warszawy, niektórzy codziennie dojeżdżają a część mieszka w internatach. Damski jeden napewno jest na ulicy Długiej koło pomnika Powstańców Warszawskich, to jest około 25 minut.
Na Okopowej jest koedukacyjny :)
Na Tynieckiej też koedukacyjny
Ale z tego co słyszałem do wszystkich bardzo trudno się dostać. Trzeba pamiętać też o terminach składania podań o miejsce. Terminyt są różne dla różnych internatów.
--
piotr.kosmowski@kosmaty.pl - kontak. Jak coś nie tak to piszcie do mnie
Beata

14 mar 2008 23:37
skąd ja znam ten problem:P na okopowej jest parę osób z naszej szkoły(dokładnie 6), warunki są średnie, ale z tego co słyszałam o innych bursach to wolę już tam mieszkać... jest dość dobry dojazd(tramwajem - z przesiadką;/, metrem) tak góra pół godz. jedziesz do szkoły... a i lepiej składaj papiery tak w maju do bursy bo później to już będzie ciężko, ale zawsze się gdziesz znajdzie miejsce więc problemu raczej nie ma:P
f#a#oo
fikander | k85b

15 mar 2008 01:08
bursa na Okopowej jest przy liceum bodajże Konarskiego, naprzeciw wylotu Stawek, dobrze kojarzę? to lepiej chyba dojść kawałek do JPII i przy Stawkach wsiąść w 16/17/19/33, a nie narzekać na przesiadki :P
--
http://fik.blip.pl

dżbrypństwu, kontrola biletów.
Kamil Frydlewicz
Staszic Webmaster

10 lis 2008 00:12
Jeśli chodzi o internet, to mamy cały dzień (tzn. do 16:00, 15:00 lub 14:00 - zależy w jaki dzień) otwartą czytelnię multimedialną; więc na przerwach czy po lekcjach bez najmniejszych trudności możesz serfować ile tylko chcesz. Poza tym mamy sale informatyczne, z których również można korzystać. Jakby tego było mało, to na korytarzu stoją 4 komputery (2 na pierwszym i 2 na drugim piętrze), jednak z tekstowym linuxem.
Pozdrawiam!
P.S.
Zapomniałem o WiFi! Możesz przynieść laptopa i korzystać z cudownej bezprzewodowej sieci.
ElFilipo
MI-C

17 lis 2008 22:31
Ty żartujesz, tak?
--
www.boiska.waw.pl
Kamil Frydlewicz
Staszic Webmaster

22 lis 2008 12:39
Nie, nie żartuje. Jestem uczniem LO Staszica.
f#a#oo
fikander | k85b

23 lis 2008 19:44
http://i195.photobucket.com/albums/z149/deshields538/picard-no-facepalm.jpg
--

iwona

07 sty 2009 17:38
Właśnie mam taki sam problem:/ Nie jestem z Warszawy, a jak do tej pory wybrałam właśnie to Liceum... Zastanawim się teraz nad internatem;/ Gdzie będzie najlepiej...
Na jakiej ulicy...Czy dojazd do szkoły nie zajmie mi zbyt dużo czasu... Takie pytania właśnie ostatnio chodzą mi po głowie...;/
Macie może jakieś strony gdzie będę mogła się upewnić do najbliższych internatów?? (które znajdują się w pobliżu liceum)
Prosze o pomoc:) Z góry dziękuje:)
f#a#oo
fikander | k85b

10 sty 2009 20:58
Zdefiniuj 'zbyt wiele czasu'. Generalnie z punktów podanych przez Piotrka wcześniej dotarcie do szkoły nie powinno zająć więcej niż 25-30 minut (co, jakby ktoś miał wątpliwości, jest dojazdem w tym mieście raczej krótkim niż długim :P). Jako, iż Staszic jest w samym centrum miasta, to o ile nie wylądujesz na kompletnych peryferiach, to daleko nie będzie :-)
--

kuba_93

28 lut 2009 18:44
A może orientujecie się jakie są warunki przyjęcia do internatu?
MagdaW

29 kwi 2010 22:53
Mam kilka pytań. Ile spośród Was (tak około) mieszka w bursach? Czy jest jakaś bursa, w której jest zdecydowanie najwięcej uczniów LO Staszica? Skąd pochodzą ci, którzy mieszkają w bursach i... czy da się tam przeżyć? A może ktoś planuje dopiero mieszkanie w internacie od przyszłego roku? A... chodzi mi o internat dla dziewczyn oczywiście :)
tenfour

05 maj 2010 14:52
Także byłbym zainteresowany warunkami w internatach/bursach (jak w powyższym poście, lecz nie dla żeńskiego internatu :P). Miło by było też wiedzieć jakie czynniki poza odległością i zarobkami rodziców wpływają na wstęp do internatu/bursy.

Zabierz głos w dyskusji

Usługa udostępniana przez XIV LO im. Stanisława Staszica w Warszawie. Uwagi proszę kierować pod adres webmaster@staszic.waw.pl. XIV LO nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi uczestników dyskusji. Dodatkowe zastrzeżenia. Wybierz motyw: Nowoczesny | Prosty | Klasyczny
Opracowanie: Adam Morawski 2005
Motyw nowoczesny - dostosowanie: Adam Grabowicz