|
|
| Autor: | Rekrutacja: Laureat vs egzamin z matexu (RSS) |
| zlotek matex09a ![]() 28 sty 2009 22:41 |
Czy laureaci muszą pisać egzamin z matexu? |
| Shaql k07_b ![]() 29 sty 2009 21:59 |
Zależy czego jesteś laureatem. Jeśli OMG tudzież konkurs kuratoryjny z matematyki, to wedle moich danych nie musisz pisać egzaminu do Mateksu (przy okazji zaznaczam, że poprawna odmiana to właśnie 'Mateksu', nie 'Matexu' (przynajmniej wg prof. Miodka)). -- -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.12 GCS/IT/SS dpu s+:--- a? C++++(+++) UL++>++++ P+>++++ L+ E--(---) W+++$ N-(--) o-- K- w---(+) O- M-(--) V-- PS(--) PE--() Y+ !PGP t+ 5? X- R*(++) tv-- b+(-) DI- D+ G+++ !e h*>++ !r !y ------END GEEK CODE BLOCK------ |
| zlotek matex09a ![]() 29 sty 2009 22:16 |
Jeżeli mi się uda, to będę laureatem z fizyki. To znaczy chyba, że nie będę potrzebował dużo pkt. ze sprawdzianu predyspozycji. Po przejrzaniu tego forum jestem po prostu zachwycony mateksem! |
| Shaql k07_b ![]() 29 sty 2009 22:26 |
Gratuluję, ale jednak fizyczna Ci tu nie pomoże :P Ale egzamin do Mateksu jest naprawdę banalny, co roku łatwiejszy podobno.
Hmm... jesteś zachwycony Mateksem? Może pozostawię to bez komentarza, moderator nie powinien ludzi zniechęcać :D (a że to po przejrzaniu tego forum to raczej się nie dziwię - kolejne ekipy moderatorskie dbały o to, żeby tu było czysto, w pewnym sensie :P ) -- -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.12 GCS/IT/SS dpu s+:--- a? C++++(+++) UL++>++++ P+>++++ L+ E--(---) W+++$ N-(--) o-- K- w---(+) O- M-(--) V-- PS(--) PE--() Y+ !PGP t+ 5? X- R*(++) tv-- b+(-) DI- D+ G+++ !e h*>++ !r !y ------END GEEK CODE BLOCK------ |
| zlotek matex09a ![]() 29 sty 2009 22:31 |
A czy to nie będzie tak, że 200pkt za laureata + matex? Wówczas mam te ok. 30-50 pkt do przodu (bez laureata to by było ok 150-170).
Co jest w mateksie złego? |
| Shaql k07_b ![]() 29 sty 2009 23:48 |
1. Odnośnie punktów, tak, to będzie coś w tym stylu zapewne, nie znam się jednak na tym liczeniu punktów :P 2 lata temu ja z 300 punktami się dostałem, a znam osoby, które miały ok. 256 i też się dostały. Rok temu (mam dokładniejsze dane :P) do matinfu wystarczyło 159 pkt, do matfizu 162, do Mateksu poniżej 256 pkt.
2. "Co jest w mateksie złego?" - ja :D lepiej nie pytaj o szczegóły :D -- -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.12 GCS/IT/SS dpu s+:--- a? C++++(+++) UL++>++++ P+>++++ L+ E--(---) W+++$ N-(--) o-- K- w---(+) O- M-(--) V-- PS(--) PE--() Y+ !PGP t+ 5? X- R*(++) tv-- b+(-) DI- D+ G+++ !e h*>++ !r !y ------END GEEK CODE BLOCK------ |
| Shaql k07_b ![]() 30 sty 2009 12:15 |
O, jeszcze jedno (przepraszam za doubleposting, ale że nie ma opcji edytowania wiadomości... hmm, może by zaimplementować? :P), oto, co Kochanowski o nas pisze: http://pl.wikisource.org/wiki/Na_matematyka (nie skopiuję tu, bo wulgarne :P) -- -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.12 GCS/IT/SS dpu s+:--- a? C++++(+++) UL++>++++ P+>++++ L+ E--(---) W+++$ N-(--) o-- K- w---(+) O- M-(--) V-- PS(--) PE--() Y+ !PGP t+ 5? X- R*(++) tv-- b+(-) DI- D+ G+++ !e h*>++ !r !y ------END GEEK CODE BLOCK------ |
| Wiktor mat-inf ^^ ![]() 02 lut 2009 20:29 |
Do Mateksu (chwała Miodkowi...) w tym roku trzeba było mieć 250 pkt, jak masz laureata (nie z matmy) to wystarczy, że zrobisz 1-1,5 (na 6) zadanka i praktycznie się dostałeś. Powodzenia :) |
Świstaq![]() 04 lut 2009 21:28 |
W matexie to jest tak (napisałem przez x celowo, matex to matex, a nie mateks ;)): jak jesteś mocno zdeterminowany i robisz trochę matmy samemu, to matex Ci da baardzo dużo. Jeżeli twoja nauka matmy będzie się sprowadzała tylko do uczęszczania na lekcje, to za dużo się nie nauczysz (matex do matury Cię nie przygotuje ;)). Jeżeli interesuje Cię najbardziej fizyka to też polecam matex - poziom na lekcjach jest większy, w klasie jest zawsze sporo bardzo dobrych fizyków. |
| f#a#oo fikander | k85b ![]() 08 lut 2009 00:46 |
[napisałem przez x celowo, matex to matex, a nie mateks]
http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629334 punkt d) polecam uwadze ogólnej. A skoro zajęliśmy się sprawami ważnymi, czas na miałkie: [ Jeżeli twoja nauka matmy będzie się sprowadzała tylko do uczęszczania na lekcje, to za dużo się nie nauczysz ] Ależ nauczysz się bardzo dużo nowych rzeczy o sobie. Ja się na przykład nauczyłem, że jestem zerem matematycznym, w ogóle nie powinno mnie być w tym liceum, że wtorek 7.00 to idealna godzina na przychodzenie do szkoły przez jedenaście kolejnych tygodni w celu poprawienia jednej klasówki, i tak dalej. Innymi słowy - jeśli oddychasz tlenem, nie całkami, nie idź do mateksu. Oszczędzisz nerwów sobie, rodzicom, innym ludziom i nauczycielom matematyki. (: -- http://fik.blip.pl dżbrypństwu, kontrola biletów. |
| Shaql k07_b ![]() 08 lut 2009 11:03 |
z regulaminu:
7. Opublikowana wypowiedź powinna w szczególności: a) stosować się do reguł gramatycznych, ortograficznych, stylistycznych obowiązujących w języku polskim, chyba że ich pominięcie jest celowe; no jak jest celowe, to co chyba może tak pisać :P zresztą, prof. Nowak uczy mnie liberalizmu językowego, czyli, inaczej mówiąc, mówta co chceta.... tyle, że ostatnio też stwierdził, że nie istnieje, a taka (nieistniejąca) osoba nie jest zbytnio wiarygodna :D żeby zbytnio nie schodzić z tematu, bo w końcu powinienem przykład dawać, to może wspomnę, że zgadzam się z tym, że matex to nie tylko wariaci, ale też wariaci matematyczni (w wypadku 2a - matematyczni murzyni podobno), nie wystarczy być totalnym oszołomem, żeby być genialnym z matmy. ale w drugą stronę to to zazwyczaj zachodzi - jak się jest geniuszem matematycznym, to się też jest troszkę nienormalnym :P -- -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.12 GCS/IT/SS dpu s+:--- a? C++++(+++) UL++>++++ P+>++++ L+ E--(---) W+++$ N-(--) o-- K- w---(+) O- M-(--) V-- PS(--) PE--() Y+ !PGP t+ 5? X- R*(++) tv-- b+(-) DI- D+ G+++ !e h*>++ !r !y ------END GEEK CODE BLOCK------ |
| yellow 2b member ![]() 16 lut 2009 21:00 |
Wy tu go tak straszycie, a w 50% matexy nie są zboczone matematycznie (co nie znaczy, że są to ludzie całkowicie normalni), a wręcz za matematyką nie przepadają, lub dość szybko przepadać przestają :P |
|
|
| Usługa udostępniana przez XIV LO im. Stanisława Staszica w Warszawie. Uwagi proszę kierować pod adres webmaster@staszic.waw.pl. XIV LO nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi uczestników dyskusji. Dodatkowe zastrzeżenia. |
Wybierz motyw: Nowoczesny | Prosty | Klasyczny Opracowanie: Adam Morawski 2005 Motyw nowoczesny - dostosowanie: Adam Grabowicz |