Autor: mat przyr (RSS)
ola.w

13 lis 2009 22:53
Hej! Zastanawiam się nad klasą mat przyr. Może możecie mi coś o niej powiedzieć? Jak tam jest, czy dużo jest biologii, jak z matematyką, jaka atmosfera w klasie i wogóle?
Z góry dzięki:)
Amarok

15 lis 2009 21:28
Chętnie odpowiem na pytanie. :)

Z matematyką jest różnie, jednym idzie lepiej, innym gorzej, ale nie można powiedzieć, że jest źle, bo matematyka jest w końcu królową nauk i wszyscy muszą się z nią trochę pobawić/pomęczyć (w zależności od uzdolnień - niepotrzebne skreślić)

Biologia to w zasadzie chyba najważniejszy przedmiot dla naszej klasy. Wiedzy do ogarnięcia trochę jest, a podobno teraz "zabawa się kończy, zaczyna praca", więc ostatecznie będziemy prawdziwymi mat-hardkorami, mat-świrami czy też wszystexami, jakby tej naszej pomatprzyrowej dewiacji nie nazwać. Ale cóż, jako że biologia jest przedmiotem ciekawym, przyjemnym i przyszłościowym - polecam naszą cudną klasę. :D

Ostatni punkt monologu, czyli atmosfera w klasie. Kurcze. Pozwolę sobie na mały grupowy egozim: jesteśmy fajni! :D Atmosfera jest genialna, więc nic, tylko zaprzyjaźnić się z mat-hardkorem.

Hm. Jeszcze jedno, przez czystą ciekawość: w jakim sensie "zastanawiasz się" nad naszą klasą? ;>
zlotek
matex09a

24 lis 2009 21:37
Osobiście uważam, że lepiej iść do matexu. Biologii można w takim samym lub lepszym stopniu na kółku u p. prof. Wanago (Co roku kilka osób zdaje z biologii maturę). W matexie jest po prostu genialnie, więc najlepiej wybrać go jako numer 1 na liście rekrutacyjnej.
cccombobraker

07 gru 2009 16:41
Mat-przyr ? Może rzeczywiście lepiej iść do matexu a przynajmniej ustalić go na pierwszym miejscu na liście rankingowej. Ewentualnie zawsze można wybrać mat-fiz.

-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GU d? s: a--- C+ L- P L+ E? W N-- o-- K- w O-- M+ V-- PS PE
Y PGP t++ 5- X- R !tv b+++ DI+ D G+ e- h* !r !y
------END GEEK CODE BLOCK------
Kamil Frydlewicz
Staszic Webmaster

17 gru 2009 21:12
Osobiście polecam matex (chyba nie muszę wyjaśniać dlaczego) oraz mat-przyr, ponieważ w tym konkretnym profilu zauważyłem istotną cechę - bardzo ładne dziewczyny.
:D:D:D:D

22 gru 2009 14:22
O.o ale nam się dostało ;D
Kamil Frydlewicz
Staszic Webmaster

22 gru 2009 16:10
Nie bardzo rozumiem, proszę doprecyzować.
Tak swoją drogą, jeśli jesteś uczniem Staszica, możesz poprosić, np. mnie - webmaster@staszic.waw.pl - o przekazanie większych uprawnień, by móc umieszczać posty na forum od razu, bez weryfikacji moderatora.

24 gru 2009 14:34
Nasza klasa została polecona gimnazjalistom jako jedyna ze sporą (a właściwie to dużą) ilością osób płci pięknej, jak to się ładnie mówi ;)

24 gru 2009 14:37
A co do konta bez ograniczeń - to chyba go nie potrzebuję ;D Niech moderator weryfikuje moje wypowiedzi, może napiszę coś gorszącego, co nie powinno być umieszczone na forum.
ossa

07 mar 2010 18:38
piękna jak piękna :)
ale fakt. to ważny czynnik. ;]

z tymże ja i tak polecam matex. dziewczyny sie przecież wyrywa na korytarzu a nie na lekcjach -.- ;]

09 mar 2010 15:37
Masz jakieś wątpliwości co do tego, że kobiety to płeć piękna? :P
A co do klasy, to przecież każdy może przyjść na dzień otwarty i się przekonać jaki profil mu najbardziej odpowiada. Osobiście polecam mat-przyr, jestem naprawdę zadowolona z biologii, którą świetnie prowadzi prof. Wanago.
ossa

10 mar 2010 23:33
NIE....
nie mam co do tego żadnych wątpliwości. Odnosiłem się do stereotypu na temat Staszica, który jak oboje wiemy jest nieprawdziwy. Zazwyczaj.. no w każdym razie nie w każdym przypadku ;]

a jeżeli chodzi o biologię z prof. Wanago, to nie da się ukryć, że jest super, ale nas też troszkę uczy ;] Poza tym, jak ktoś już wyżej wspomniał, jest kółko!!

I nadal polecam matex :D. Chociaż oczywiście nie każdemu. Natomiast stwierdzam (oczywiście subiektywnie), że matmy w matexie nauczysz się lepiej, a biologii (jeśli chcesz) równie dobrze.

pozdro dla wszystkich kumatych

11 mar 2010 19:56
Nie rozumiem, Jaki to stereotyp? A co do mat przyru to chodzi tez o chemie. Inne klasy nie maja w 3 klasy w ogole chemii, jesli chca pisac mature to albo kolko albo samemu. Fakt, matmy najlepiej nauczy sie w mateksie, ale ci, ktorzy ida do mateksu i tak sa matematycznymi geniuszami ;]
Shaql
k07_b

19 mar 2010 19:40
w sumie wypadałoby, żeby głos zabrał stereotypowy matex :P

otóż stereotypowy matex to gatunek, na szczęście, na wyginięciu. ale się zdarzają. i to jeszcze w różnych formach - u jednych występujące objawy to przede wszystkim geniusz, a u innych szaleństwo. nie pytajcie, jaka jest różnica :P

"ci, ktorzy ida do mateksu i tak sa matematycznymi geniuszami" - no właśnie nie za bardzo. takich jest bardzo niewielu (ja nie jestem tym stereotypowym mateksem pod względem inteligencji, ale pod względem szaleństwa i wariactwa)
--
GCS/IT/SS dpu s+:--- a? C++++(+++) UL++>++++ P+>++++ L+ E--(---) W+++$ N-(--) o-- K- w---(+) O- M-(--) V-- PS(--) PE--() Y+ !PGP t+ 5? X- R*(++) tv-- b+(-) DI- D+ G+++ !e h*>++ !r !y
Amarillo

13 maj 2010 21:22
Czyli (z większości wypowiedzi) wynika, że pójście do mat-przyru błędem nie będzie, ale lepiej do mateksu:) Jednak, jako, że mam doświadczenie z uczeniem się w klasie z eksperymentalnym programem z matmy ostrzegam: programy eksperymentalne nie są dla tych, którzy dobrze liczą! W gimnazjum odkryłam , że w matematyce nie o to chodzi:)
Edka

14 sie 2010 14:06
ja chcialam wrocic do dyskusji na temat ladnych dziewczyn.ktos tutaj nie wzial pod uwage gustu: blondynka brunetka ruda, wlosy proste krecone, chudzinka czy z cialkiem?o!wiec?
Shaql
k07_b

14 sie 2010 15:34
a ja słyszałem, że o gustach się nie rozmawia. no cóż, muszę się dokształcić w zakresie ludzkich zwyczajów :P
--
GCS/IT/SS dpu s+:--- a? C++++(+++) UL++>++++ P+>++++ L+ E--(---) W+++$ N-(--) o-- K- w---(+) O- M-(--) V-- PS(--) PE--() Y+ !PGP t+ 5? X- R*(++) tv-- b+(-) DI- D+ G+++ !e h*>++ !r !y
Edka

14 sie 2010 18:24
"Och, przepraszam! Gdzie moja kultura!?" Nie przesadzajmy...chciałam tylko, żeby kolega powiedział na jakie koleżanki się zapatruje.
Do Pana wyżej: nie mogłeś się powstrzymać..?
Krotton
matINF

15 sie 2010 20:06
Może to wakacyjne słońce dziwnie na mnie wpływa, ale moja pierwsza myśl po przeczytaniu Twojej wiadomości brzmiała: "Ona na pewno jest zmiennokształtna!" :p.

Gusta są różne! Nie warto rozprawiać nad tym kto jakie ma poczucie estetyki, bo to tylko rozbudza bezpodstawne kompleksy. Jest wiele niesamowicie pięknych dziewczyn, które nie zdają sobie sprawy ze swojej urody (to niedobrze, choć przyznaję, że jest w tym coś podniecającego :p). Poza tym aparycja to nie wszystko :>.
--
Wyobraźmy sobie, że pada szkolna sieć. Świat zalewa mrok i przerażenie, a ludzie imają się najpodlejszych praktyk, byle tylko przeżyć w głuszy...
Edka

15 sie 2010 20:51
Ale mnie podsumowałeś..
W tym roku będziesz jeszcze uczniem czy już absolwentem?
1 2 »

Zabierz głos w dyskusji

Usługa udostępniana przez XIV LO im. Stanisława Staszica w Warszawie. Uwagi proszę kierować pod adres webmaster@staszic.waw.pl. XIV LO nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi uczestników dyskusji. Dodatkowe zastrzeżenia. Wybierz motyw: Nowoczesny | Prosty | Klasyczny
Opracowanie: Adam Morawski 2005
Motyw nowoczesny - dostosowanie: Adam Grabowicz