Matey22
2008F

20 cze 2010 21:19
Czy znane są wyniki wyborów przeprowadzonych u nas w szkole w ramach akcji "Młodzi głosują" ?
--
Veni, Vidi, Vici
Przybyłem, przeczytałem, odpisałem.
Pedro
mat-inf

20 cze 2010 22:24
Zapewne są znane w kręgu wtajemniczonych, ale wyniki miały być podane dopiero po I turze wyborów.
Nie wiem dlaczego tak to zostało zarządzone, w końcu to żadna agitacja - pawie jak zwykły sondaż.
Krotton
matINF

21 cze 2010 10:30
Wyniki już są - wiszą na tablicy nadziei. Wygrał Mikke (około 85 głosów), na drugim miejscu uplasował się Komorowski (sześćdziesiąt kilka), trzeci był Kaczyński (około 30). Napieralski miał 12 głosów, był na piątym miejscu - nie pamiętam kto był na czwartym.

Wyniki w sumie dość przewidywalne, nieszczególnie zaskakujące.
--
Wyobraźmy sobie, że pada szkolna sieć. Świat zalewa mrok i przerażenie, a ludzie imają się najpodlejszych praktyk, byle tylko przeżyć w głuszy...
Pedro
mat-inf

21 cze 2010 19:21
>Wyniki w sumie dość przewidywalne, nieszczególnie zaskakujące.

Dlaczego uważasz, że przewaga Mikkego jest taka przewidywalna?
Wiadome było tylko to, że nie wypadniemy tak jak w zwykłych sondażach.
Krotton
matINF

21 cze 2010 21:34
Obiły mi się wcześniej o uszy wyniki z innych liceów. Poza tym nie sposób nie zauważyć ostatniego trendu (szczególnie od czasu "konopijnej parady") - "Głosujesz na JKM? Jesteś cool." ;).
--
Wyobraźmy sobie, że pada szkolna sieć. Świat zalewa mrok i przerażenie, a ludzie imają się najpodlejszych praktyk, byle tylko przeżyć w głuszy...
kerra

21 cze 2010 22:17
Szczerze, nie wiem czy to taki mega trend. Zawsze ceniłam JKM, za jego poglądy teoretycznie wszystkie, a na pewno przeważającą większość. Co do legalizacji, tak to jakiś argument, ale prezydent nie miały takiej siły przebicia -> szczególnie przy rządąch PO, żeby móc dużo zdziałać. Za JKM przemówiło wiele innych jego poglądów. Na pewno nie była to z mojej strony decyzja szybka i spowodowana panującym trendem... :)
Shaql
k07_b

21 cze 2010 23:24
rety, to ktoś na poważnie głosował? lol
--
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS/IT/SS dpu s+:--- a? C++++(+++) UL++>++++ P+>++++ L+ E--(---) W+++$ N-(--) o-- K- w---(+) O- M-(--) V-- PS(--) PE--() Y+ !PGP t+ 5? X- R*(++) tv-- b+(-) DI- D+ G+++ !e h*>++ !r !y
------END GEEK CODE BLOCK------
Pedro
mat-inf

22 cze 2010 13:43
Shaql widać, że jesteś w swoim świecie.
Tylko w matexach ludzie głosują przewrotnie, większość ludzi ze szkoły bierze to na serio.
Poza tym zgadzam się z kerrą, że ten kandydat nie miałby możliwości legalizację marihuany, ale według mnie on nie jest dobrym materiałem na prezydenta.
Matey22
2008F

23 cze 2010 13:43
Według mnie jest. :)
I nie chodzi tutaj wcale o legalizację miękkich narkotyków. :d
Proponuję przejrzeć jego program. :)
--
Veni, Vidi, Vici
Przybyłem, przeczytałem, odpisałem.
Pedro
mat-inf

23 cze 2010 17:40
>Według mnie jest. :)
>I nie chodzi tutaj wcale o legalizację miękkich narkotyków. :d
>Proponuję przejrzeć jego program. :)

Program owszem ma ciekawy ( ale ja osobiście niektóre punkty uważam za zbyt odważne lub niepotrzebne ), ale to nie do końca decyduje o tym czy Mikke jest dobrym kandydatem. Na to wpływa wiele innych czynników. Ale na szczęście żyjemy w kraju demokratycznymi i możemy się w pewnych sprawach nie zgadzać. Chociaż nie uważam również, aby ludzie którzy robią wszystko "pod publikę" - tak jak kandydaci z PiS i PO byli odpowiednimi osobami na stołek prezydenta.

f#a#oo
fikander | k85b

08 lip 2010 19:23
program Korwina jest rownie ciekawy, jak kult Turkmenbaszy - jak sie o tym czyta, to nawet zabawnie jest przez moment, ale zyc tamze jednak bym nie chcial, podobnie jak i pod rzadami tego pajaca.
--
http://fik.blip.pl

dżbrypństwu, kontrola biletów.

Zabierz głos w dyskusji

Usługa udostępniana przez XIV LO im. Stanisława Staszica w Warszawie. Uwagi proszę kierować pod adres webmaster@staszic.waw.pl. XIV LO nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi uczestników dyskusji. Dodatkowe zastrzeżenia. Wybierz motyw: Nowoczesny | Prosty | Klasyczny
Opracowanie: Adam Morawski 2005
Motyw nowoczesny - dostosowanie: Adam Grabowicz