|
|
| Autor: | Matex rocznik '94 wpisywać się (RSS) |
ravst![]() 08 lip 2010 22:22 |
Jak w temacie. Jak zbierze się na dość dużo to może uda nam się spotkać przed 1 września. |
Cazolim![]() 10 lip 2010 10:36 |
No cześć.
Tak jakby jestem w matexie '94, a raczej będę, ale to już szczegóły, szczegóły, kogo one interesują... Cieszymy się? Mało kto tu wchodzi tak raczej. Chociaż trzeba przyznać, że fajnie. Nom, nie ma pomidora. ;) Czechosłowacja, (taka wariacja na temat "cześć", mało kto to kuma) Mściwój Ogórkowski Mistrz Wiochy i Wioski. <spam> PS: Obczaj mój kanał na YouTube: http://www.youtube.com/cazolim . Wkrótce nowe filmy w zupełnie innym klimacie, subskrybuj! </spam> |
Wesmania![]() 10 lip 2010 11:13 |
Wpisuję się, jak przykazano. O. Stuka tu palcami wskazującymi w klawiaturę Igor Kotrasiński, egzystujący na Białołęce. Jak więcej informacji potrzeba - to dodam. A na razie - prikaz spełniony. |
Cazolim![]() 10 lip 2010 23:26 |
Wow!
Mamy już trzy osoby, no to już niewiele zostało! Cała moja dusza drży, kiedy pomyślę, że za chwilę ktoś się znowu wpisze! I znowu! I znowu! O kurczak! Nieeeeeźle. Czechosłowacja, Mściwój Ogórkowski Mistrz Wiochy i Wioski. |
| Shaql k07_b ![]() 11 lip 2010 07:04 |
pewnie mnie webmaster za to zaraz zabije, ale obecnych tu informuję, że większość woli grono. zaciągniecie ich jakoś tutaj z grona? :P
http://grono.net/staszic/ -- -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.12 GCS/IT/SS dpu s+:--- a? C++++(+++) UL++>++++ P+>++++ L+ E--(---) W+++$ N-(--) o-- K- w---(+) O- M-(--) V-- PS(--) PE--() Y+ !PGP t+ 5? X- R*(++) tv-- b+(-) DI- D+ G+++ !e h*>++ !r !y ------END GEEK CODE BLOCK------ |
Sailem![]() 12 lip 2010 13:04 |
"Wprawdzie dziś, w epoce serwisów społecznościowych, fora tracą na popularności - jednak warto krytycznie zastanowić się, czy jest to zmiana pozytywna. Z pewnością wygląd, jaki ma nasze nowe szkolne forum jest czymś nieosiągalnym dla serwisów społecznościowych; wprawdzie i one zauważyły ten mankament, jednak nie bardzo mają możliwość, aby to zmienić w sposób więcej niż prowizoryczny.
Na domiar tego, kto chce wchodzić dwa razy - raz, aby przeczytać newsy na rzetelnie prowadzonym oficjalnym Forum Szkolnym, a drugi, aby przeczytać wiadomości w... jakimś serwisie społecznościowym? Który serwis społecznościowy umożliwia otrzymywanie informacji o odpowiedziach przez RSS? " Napisane w strasz... ekhem... trochę pompatycznym języku, ale trochę sensu w tym jest. Źródło: http://www.staszic.waw.pl/aktualnosci/677 |
Volvy![]() 17 lip 2010 22:39 |
Radośnie dołączam się do tego zacnego grona matexów '94.
Spotkanie przed 1.09 jest pomysłem bardzo dobrym - aha ktoś wie kiedy będzie określone kto do którego matexu trafił? -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GCS/IT/M d-(--) s+: a? C++(+)>++++$ ULC(+)>++++ P(+)>+++ L++(+++)>+++++ E-(----) W++(+++)>$ N o? K-?> !w---(--)>$ O- M-> V? PS+(++) PE(+) Y(+) PGP- t+ 5? X+() R+ tv--(-) b+(++) DI+ D+(++) G e>++++ h(-) r(-)>+ y ------END GEEK CODE BLOCK------ to tyle o mnie. (podziwiam ludzi którzy czytają to bez słownika tych symboli) |
| Shaql k07_b ![]() 17 lip 2010 23:13 |
rety, niemalże mnie pozdrowiłeś, gdyby nie to, że ja się nie zaliczam do 'ludzi' ;] tylko czemu taka stara wersja geek code? -- -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.12 GCS/IT/SS dpu s+:--- a? C++++(+++) UL++>++++ P+>++++ L+ E--(---) W+++$ N-(--) o-- K- w---(+) O- M-(--) V-- PS(--) PE--() Y+ !PGP t+ 5? X- R*(++) tv-- b+(-) DI- D+ G+++ !e h*>++ !r !y ------END GEEK CODE BLOCK------ |
Wesmania![]() 31 lip 2010 12:56 |
*Gogluje geek code*
Khem, tak. Instrukcja na zakładkę i piszemy. -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.12 GM/S/P d-() s:- !a C++> UL>++ P>++ L+>+++ E-- W+>+++ N? o-- K- w+> O? M-- V? PS+ PE(+) Y+ PGP? t- 5? X R tv--(!) b++ DI+ D+>++ G>+++ e*>+++++ h!(*) !r(--)>--- !y ------END GEEK CODE BLOCK------ Umpf. Trzeba przewietrzyć neurony. |
Basia.![]() 02 sie 2010 18:19 |
eee... wpisuję się. aczkolwiek nic nie mam do powiedzenia w powyższej dyskusji ;))) |
Basia.![]() 04 sie 2010 21:17 |
aha, jeśli chodzi o spotkanie, to jest takowe 30 sierpnia o godz. 13 (godzina może ulec zmianie) pod szkołą. spotkanie jest dla całego rocznika '94 i bd też osoby starsze. zapraszam ;) |
AniaQ![]() 05 sie 2010 22:40 |
A więcej informacji na temat spotkania znajduje się na gronie naszej szkoły w temacie "Rocznik '94! Gdzie sie dostaliscie?". Tam również ustalona zostanie ostateczna godzina i inne ustalenia dotyczące spotkania. Jednak postaram się, aby informacja o ostatecznej godzinie pojawiła się także tutaj.
Pozdrawiam, Ania '93 |
Noodle![]() 07 sie 2010 12:40 |
Witajcie świeżo upieczone matexy! Zgodnie z tematem wpisuję się. Pzdr XD
|
AniaQ![]() 10 sie 2010 21:37 |
Cytuję własną wypowiedź na gronie z dziś dla tych, którzy go nie posiadają. ;)
"A i jeszcze informacja ważna: Niech każdy przyniesie coś do jedzenia/picia i dobry humor ;) Przydałoby się także, aby ktoś przyniósł ze 2-3 koce (aby usiąść na trawie), kubeczki, jakieś gry, piłkę, frisbee itp. Ja wyjeżdżam 15.08, więc nie będę mogła się tym dalej zająć. Niech ktoś to ogranie, proszę, do końca. A i termin na razie to 30 sierpnia o 13 pod szkołą a potem razem na Pola Mokotowskie. Na razie jak zliczyłam (a robił to matex, więc mogą być błędy) osoby, które powiedziały, że może się pojawią, to wyszło mi ok. 20; ) Dobijmy do 30!" |
| Shaql k07_b ![]() 12 sie 2010 00:29 |
> Dobijmy do 30!
'30!' ? to całkiem sporo... http://www.wolframalpha.com/input/?i=30! 265252859812191058636308480000000 to tyle osób się dostało? nieźle. -- -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.12 GCS/IT/SS dpu s+:--- a? C++++(+++) UL++>++++ P+>++++ L+ E--(---) W+++$ N-(--) o-- K- w---(+) O- M-(--) V-- PS(--) PE--() Y+ !PGP t+ 5? X- R*(++) tv-- b+(-) DI- D+ G+++ !e h*>++ !r !y ------END GEEK CODE BLOCK------ |
| Krotton matINF ![]() 12 sie 2010 01:41 |
> '30!' ? to całkiem sporo... http://www.wolframalpha.com/input/?i=30!
Skoroś taki dokładny, to powiem Ci, że zapomniałeś o cudzysłowach i wartości po dwukropku (chociaż nigdy nie zostanie zwrócona, jej brak jest błędem składniowym ;)). Poprawnie: '30!' ? "to całkiem sporo... http://www.wolframalpha.com/input/?i=30!" : "Pedanteria..."; -- Wyobraźmy sobie, że pada szkolna sieć. Świat zalewa mrok i przerażenie, a ludzie imają się najpodlejszych praktyk, byle tylko przeżyć w głuszy... |
| Pedro mat-inf ![]() 12 sie 2010 21:22 |
>'30!' ? to całkiem sporo... http://www.wolframalpha.com/input/?i=30!
>265252859812191058636308480000000 >to tyle osób się dostało? nieźle. Wiadomo ile osób się dostało, ale to jest forum publiczne - każdy może się wprosić :) Poza tym Shaql widać przynajmniej, że są chorobliwie ambitni, to dobrze. Przyda nam się ktoś taki :P |
| Shaql k07_b ![]() 13 sie 2010 08:38 |
ale ja nie pisałem w języku PHP... :P ja tylko myślę w języku PHP...
a propos PHP, jakbyście jakieś bugi na stronie widzieli, to zgłaszajcie, bo się ostatnio na PHP 5.3 przerzuciliśmy ;] -- -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.12 GCS/IT/SS dpu s+:--- a? C++++(+++) UL++>++++ P+>++++ L+ E--(---) W+++$ N-(--) o-- K- w---(+) O- M-(--) V-- PS(--) PE--() Y+ !PGP t+ 5? X- R*(++) tv-- b+(-) DI- D+ G+++ !e h*>++ !r !y ------END GEEK CODE BLOCK------ |
AniaQ![]() 13 sie 2010 10:16 |
Eh.. Nieładnie nabijać się ze śpiącego i głodnego matexa. Głodna byłam wtedy i śpiąca. Zjadłam spację, bo nie myślałam zbyt dużo wtedy. :P |
| Krotton matINF ![]() 13 sie 2010 10:27 |
Fuj, spacja przed wykrzyknikiem obrzydliwie wygląda ! -- Wyobraźmy sobie, że pada szkolna sieć. Świat zalewa mrok i przerażenie, a ludzie imają się najpodlejszych praktyk, byle tylko przeżyć w głuszy... |
| Shaql k07_b ![]() 13 sie 2010 21:47 |
ale wciąż lepiej niż niezamierzone 'trzydzieści silnia' ;] -- -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.12 GCS/IT/SS dpu s+:--- a? C++++(+++) UL++>++++ P+>++++ L+ E--(---) W+++$ N-(--) o-- K- w---(+) O- M-(--) V-- PS(--) PE--() Y+ !PGP t+ 5? X- R*(++) tv-- b+(-) DI- D+ G+++ !e h*>++ !r !y ------END GEEK CODE BLOCK------ |
| Pedro mat-inf ![]() 14 sie 2010 11:35 |
>Fuj, spacja przed wykrzyknikiem obrzydliwie wygląda !
Dzieci nie róbcie tego w domu! ( nie, nie silnia ) |
| Shaql k07_b ![]() 14 sie 2010 15:33 |
no jak jest string z wykrzyknikiem to przecież co innego, niż int, to możesz olać to 'nie, nie silnia'! ;] -- -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.12 GCS/IT/SS dpu s+:--- a? C++++(+++) UL++>++++ P+>++++ L+ E--(---) W+++$ N-(--) o-- K- w---(+) O- M-(--) V-- PS(--) PE--() Y+ !PGP t+ 5? X- R*(++) tv-- b+(-) DI- D+ G+++ !e h*>++ !r !y ------END GEEK CODE BLOCK------ |
| Krotton matINF ![]() 15 sie 2010 19:56 |
Ha! To ja już wiem w czym rzecz. Nie chodzi o spację przed wykrzyknikiem, ale o spację _po_ nim. Negujemy spację, której reprezentacja liczbowa jest niezerowa, czyli... coś fałszywego kryło się w wiadomości AniQ :>. -- Wyobraźmy sobie, że pada szkolna sieć. Świat zalewa mrok i przerażenie, a ludzie imają się najpodlejszych praktyk, byle tylko przeżyć w głuszy... |
| Shaql k07_b ![]() 17 sie 2010 02:33 |
no jednak nie do końca w ten sposób działa PHP, czy jakiego tam języka używasz... -- -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.12 GCS/IT/SS dpu s+:--- a? C++++(+++) UL++>++++ P+>++++ L+ E--(---) W+++$ N-(--) o-- K- w---(+) O- M-(--) V-- PS(--) PE--() Y+ !PGP t+ 5? X- R*(++) tv-- b+(-) DI- D+ G+++ !e h*>++ !r !y ------END GEEK CODE BLOCK------ |
| Krotton matINF ![]() 17 sie 2010 13:58 |
@Shaql: !' ' zwraca fałsz. I to nie tylko w PHP, ale chyba w każdym C-podobnym języku programowania. Możesz spróbować uruchomić taki kod:
nv = !' '; printf(nv ? "~v jest prawdą!" : "~v jest fałszem!"); Zresztą znalazło to zastosowanie jako "ładna" metoda konwersji na typ logiczny: !!zmienna. -- Wyobraźmy sobie, że pada szkolna sieć. Świat zalewa mrok i przerażenie, a ludzie imają się najpodlejszych praktyk, byle tylko przeżyć w głuszy... |
Wesmania![]() 17 sie 2010 20:02 |
*Khem khem*
To ja tylko zwrócę uwagę, że nam się taki trochę offtopic zrobił odstraszający nie-geeków. |
| Shaql k07_b ![]() 17 sie 2010 21:29 |
Krotton, ale tutaj cudzysłowu używasz. a to nieco jednak zmienia znaczenie kodu :D
Wesmania - i dobrze. Staszic to jest teren geeków ;] -- -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.12 GCS/IT/SS dpu s+:--- a? C++++(+++) UL++>++++ P+>++++ L+ E--(---) W+++$ N-(--) o-- K- w---(+) O- M-(--) V-- PS(--) PE--() Y+ !PGP t+ 5? X- R*(++) tv-- b+(-) DI- D+ G+++ !e h*>++ !r !y ------END GEEK CODE BLOCK------ |
falka![]() 22 sie 2010 18:55 |
no to jestem jednym z tych jeleni co nie rozumieja was.
ale i tak pójde do matexu! o! |
| Pedro mat-inf ![]() 22 sie 2010 22:32 |
>Wesmania - i dobrze. Staszic to jest teren geeków ;]
Teren geeków? Jest u nas kilku na pewno, ale i tak większość się po prostu na nich lansuje. Założ Staszicowe Stowarzyszenie Geeków - przekanosz się ilu jest ich naprawdę. (Ale takie z prawdziwego zdażenia - np. każdy przesyła swój "geek code", a potem robi się mu test na geekowatość itp.). To musi być przednia zabawa, dla Ciebie na pewno! Pozdrawiam |
| Krotton matINF ![]() 23 sie 2010 00:49 |
@falka: Spokojnie, nie martw się. Masz jeszcze czas. Masz czas... do następnej środy :>.
Ale poważnie - od czasu do czasu zdarzy Wam się na korytarzu usłyszeć takie lub podobne rozmowy (włącznie z cytowaniem kodu źródłowego) i wyda się to dla Was pokręcone i zabawne. Po pół roku uśmiechniecie się pod nosem, przyłapawszy samych siebie na uczestnictwie w takiej gadce ;). -- Wyobraźmy sobie, że pada szkolna sieć. Świat zalewa mrok i przerażenie, a ludzie imają się najpodlejszych praktyk, byle tylko przeżyć w głuszy... |
| Shaql k07_b ![]() 23 sie 2010 11:24 |
Pedro, nie chodzi o to ILU nas jest ;] geekowie są dość dominujący, niezależnie od liczby ;]
(btw, 'zdarzenia' :P ) -- -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.12 GCS/IT/SS dpu s+:--- a? C++++(+++) UL++>++++ P+>++++ L+ E--(---) W+++$ N-(--) o-- K- w---(+) O- M-(--) V-- PS(--) PE--() Y+ !PGP t+ 5? X- R*(++) tv-- b+(-) DI- D+ G+++ !e h*>++ !r !y ------END GEEK CODE BLOCK------ |
olek![]() 24 sie 2010 20:26 |
Czołem,
wpisuję się jak proszono |
| Pedro mat-inf ![]() 24 sie 2010 22:09 |
Nie ukryję tego posta pomimo tego, że jest to zwykły SPAM. Będzie to dla was przykład jak nie robić :P
Jak już się wpisujecie to napiszcie cokolwiek o sobie, chociaż jak się nazywacie, czym się interesujecie, czy lubicie kminić zadanka stojąc na głowie, jadąc na rowerze, grając w kółko graniaste, czy może trzaskając "słitaśne focie". COKOLWIEK! |
| Krotton matINF ![]() 05 wrz 2010 22:40 |
Zaczął się rok szkolny, a biedne świeże mateksiątka umilkły :>. Niech im ziemia... -- Wyobraźmy sobie, że pada szkolna sieć. Świat zalewa mrok i przerażenie, a ludzie imają się najpodlejszych praktyk, byle tylko przeżyć w głuszy... |
| f#a#oo fikander | k85b ![]() 06 wrz 2010 19:50 |
Cóż, pierwsze spotkanie z walcem życia. :-p -- http://fik.blip.pl dżbrypństwu, kontrola biletów. |
| Pedro mat-inf ![]() 07 wrz 2010 22:50 |
>Cóż, pierwsze spotkanie z walcem życia. :-p
Ciekawe kogo konkretnie miałeś na myśli :) Może to dlatego, że ja ich tak niemiłosiernie zbeształem :( Jeśli tak to nie było moim celem, przepraszam. |
|
|
| Usługa udostępniana przez XIV LO im. Stanisława Staszica w Warszawie. Uwagi proszę kierować pod adres webmaster@staszic.waw.pl. XIV LO nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi uczestników dyskusji. Dodatkowe zastrzeżenia. |
Wybierz motyw: Nowoczesny | Prosty | Klasyczny Opracowanie: Adam Morawski 2005 Motyw nowoczesny - dostosowanie: Adam Grabowicz |